• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
İhvan`dan `Safları Birleştirin` Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da Müslüman Kardeşler teşkilatı, Hüsnü Mubarek'in iktidarını sona erdiren 25 Ocak Devrimi'nin dördüncü yıl dönümünde devrimden vazgeçmeyeceğini belirterek 'safları birleştirin' çağrısı yaptı.

Müslüman Kardeşler'in internet sitesinde yayımlanan açıklamada, 'Müslüman Kardeşler Teşkilatı kutlu 25 Ocak devriminin 4`üncü yıl dönümü münasebeti ile başkaldıran Mısır halkını selamlıyor' denildi.

'Stratejik yol olarak belirlenen devrim yolunda geri adım atılmayacağını ve örgütün var gücüyle bu yolda devam edeceğini' kaydeden açıklamada, 'Mısır'ın geldiği noktada kapsamlı devrimden başka bir çözüm olmadığı ve onun sadece karşı devrimi boşa çıkarmakla değil tüm ülkenin yolsuzluktan, despotizmden ve despotizmi destekleyen yapılardan temizleninceye kadar devam etmesi gerektiğine' işaret edildi.

Açıklamada ayrıca, 'darbeci milislerin kan akıtması ve tüm yurtta barışçıl eylemcileri hedef almasıyla darbeci rejiminin ölüm raporuna imza atmış olduğunu, akan kanın devrimi beslemeye devam edeceğini ve sonunda istibdat güçlerinin yıkılacağına vurgu yapıldı.

Meydanlarda, '25 Ocak devriminin getirdiği talepleri seslendiren, her geçen gün artan devrim eylemlerinin, Mısır`da milli iradenin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi savunan halkı etrafında toplamayı başardığına' işaret eden açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Devrimci güçler, sosyal adaleti, Özgürlüğü ve haysiyetli yaşamı gerçekleştirmek için Ocak Devrimi ortak zemininde yeniden birleşsin. Tüm yurttaki devrimcilere sesleniyoruz, hak ve istibdadın, Haysiyet ve kölelik arasındaki tarihi savaşa karşı saflar birleştirilsin özgür yaşayalım ya da şehit olarak ölelim.”

'Tahrir Meydanı' açıldı
Mısır`da 30 yıllık Hüsnü Mubark`in iktidarını deviren 25 Ocak devriminin sembolü olan Tahrir Meydanı, devrimin 4`üncü yıldönümünde ordu ve güvenlik güçleri tarafından bir gün boyunca kapatılması ardından bugün yaya ve trafiğe yeniden açıldı.

Güvenlik güçlerinin saldırılarıyla 18 kişinin katledildiği Kahire`nin doğusunda yer alan Matariye bölgesinde düzenlenen eylem sona ererken, ülke çapında biri polis 26 kişi öldü, 203 kiş yaralandı ve 426 kişi tutuklandı.

Mursi yanlısı Ulusal İttifak, eylem çağrısını yeniden yaparak yanlılarını meydanlarda 'öfke eylemleri' düzenlemeye çağırdı.

6 Nisan hareketi ise sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada gelecek Çarşamba günü destekçilerini protesto eylemine çağırdı.

Al Jazeera ve AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir