• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Medyaya yansıtılan Diyarbakır`ın ötesinde bir Diyarbakır`la karşılaştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nun (TGKK) Diyarbakır'da düzenlediği "Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması" programı ile 81 ilden gençlerle Diyarbakırlı gençler bir araya geldi.  ‘Toplumsal Barış ve Kardeşlik Sürecinde Gençlerin Rolü` adlı konferansla başlayan organizasyon, 3 gün sürdü. Konferansa çeşitli siyasi parti temsilcileri, 81 ilden gelen gençler, Diyarbakırlı gençler ve STK`lar katıldı.

Organizasyonu yakından takip eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten`de yapılan çeşitli etkinliklere katıldı. Gençlerle esnaf ziyaretlerinde bulunan İçten, Şeyh Said Meydanı`nda gençlerle futbol oynadı.

Diyarbakır`da 3 gün devam eden ‘Anadolu Medeniyet Kenti Gençlik Buluşması`, programının büyük yankı uyandırdığını belirten Cuma İçten, “Çözüm süreci işte bu. Şeyh Said Meydanı`ndan tüm Türkiye`ye sevgiler ve saygılar gönderdik. 81 ilden gelen gençlerimizle bu meydanda maç yaptık ve herkes çok mutluydu. Doğudan batıya, batıdan da doğuya uzanan bir el bu. Kardeşliği ve sevgiyi hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Diyarbakır`ın bu yüzünün olduğunu ve asıl medeniyetin buradan doğduğunu tüm dünyaya haykırdık.” İfadelerini kullandı.

"Diyarbakır algısı Çözüm Süreci ile değişti"

Etkinliği değerlendiren Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır`ın, sevgi ve kardeşlik demek olduğunu söyledi.

İçten, “Algı farklıydı ama Çözüm Süreci ile birlikte bunu değiştiriyoruz. Gençlerin içerisinde hemen her partiden kişi vardı. Yine Diyarbakır`dan her çeşit STK`ın katılımı ile gerçekleşti. Gençlerin yüzde 80`i Diyarbakır`a ilk kez gelenlerden oluşuyordu ve buraya geldiklerinde zihinlerindeki Diyarbakır imajı değişti. Çünkü medyaya yansıtılan Diyarbakır`ın çok ötesinde bir Diyarbakır`la karşılaştılar.” diye konuştu.

"Doğudan batıya, batıdan doğuya uzanan el"

Şeyh Said Meydanı`nda önceden insanların asıldığını hatırlatan İçten, yine yakın zamana kadar bu meydanda sokak çatışmalarının hâkim olduğunu fakat çözüm süreci ile birlikte bugün futbol oynandığını ifade etti.

İçten, şöyle konuştu: “Bu meydanda maç yaptık ve herkes çok mutluydu. Doğudan batıya, batıdan da doğuya uzanan bir el bu. Kardeşliği ve sevgiyi hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Diyarbakır`ın bu yüzünün olduğunu ve asıl medeniyetin buradan doğduğunu tüm dünyaya haykırdık. 10 bin yıllık surların hemen yanı başında sosyal faaliyetlerde bulunduk. 9 peygamber ve 572 sahabeye ev sahipliği yapan bir şehir Diyarbakır. Ahmet Arif`in, Sezai Karakoç`un, bilimin ve sanatın memleketi Diyarbakır.” – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir