• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...

AK Parti Bursa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Önder Matlı, tarımsal üretim anlamında 2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bursa Milletvekili ve aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu ile Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Sözcüsü olan Önder Matlı,  2014 yılının tarımsal üretim açısından değerlendirdi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 2014 yılında yurdun belli bölgelerinde tarımsal üretimde kısmen sıkıntılar yaşandığını aktaran Matlı,  “ Bir taraftan kuraklık, bir yandan don olaylarının yaşanması ve son olarak da yazın yaşadığımız zamansız ve aşırı yağışlarla, tarımsal üretimimizde kademeli düşüşler gözlendi.”dedi.

Bu durumdan bölgenin de etkilendiğini belirten Matlı, “Son zamanlarda ve özellikle de pancar üreticimiz bir takım mağduriyet yaşamışlardır. AK Parti olarak bu mağduriyetlerin giderilmesi adına adımlar atılmış ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'la yoğun girişimleriyle, uzun yıllardır kapalı kalan Susurluk Şeker Fabrikası'nın açılması ve tekrar üretime geçmesi sağlanmıştır. Böylece üreticilerimize, alternatif ürün ekme imkânı sağlanmıştır. Biz üreticimizin her daim yanında olmaya devam ederek, çiftçilerimizin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)