• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
"Huzurun olmadığı yerde yatırım olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru Başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş ve yöneticileri ağırladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette esnafın durumu ve Batman ile bölge sorunları konuşuldu. Ziyaret sırasında söz alan Doğru, Batman ve bölge huzurunun esnaf başta olmak üzere herkes için önemli olduğunu belirterek, “Bölgede huzur olmadığında başta esnaf olmak üzere herkes ve herkesim bundan etkilenecektir. Huzur olmadığından yatırım gelmeyeceği gibi bunun kimseye faydası da olmayacaktır. Bundan dolayı herkes huzurun oluşması için gayret göstermelidir.” dedi.

Komşu ülkelerin durumundan ders alınması gerektiğini dile getiren Doğru daha sonra, “Bölgede ve ülkede yaşayanlar olarak aynı gemide yaşıyoruz. Huzur olmadığında gemi battığında gemideki herkes zarar görecektir. 6-8 Ekim olaylarında yaşananlar bölgenin imajı ve ekonomisine çok büyük zarar verdi.” ifadelerine yer verdi.

Doğru, son olarak 25–30 yıl öncesine göre toplumda maddi ve manevi tahribat olduğuna değinerek, bunun sonucunda, toplumda akrabalık, yardımlaşma gibi inanç ve geleneklerimizden gelen güzel hasletlerin gittikçe azaldığını ifade etti.

Ziyaret sırasında söz alan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş ise, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyeti belirterek, HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

Esnafın durumu hakkında HÜDA PAR heyetine bilgi veren Taş, “Geçmişte Irak, Suriye’ye yapılan ticaretten dolayı bölge ekonomisi iyi durumdaydı. Ancak oralarda olan iç savaştan dolayı buralarla ticaret olmayınca bölge ekonomisi zor duruma girdi.” ifadelerine yer verdi.

Zaten zor durumda olan esnafın yaşanan olaylardan sonra durumunun iyice kötüleştiğini ve bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin bundan vazgeçtiğini belirten Taş, “Huzurun olmadığı yerde yatırım olmaz. Aynı şekilde huzurun olmadığı yerde kimse mutlu olamaz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir