• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2004 yılında kurulan Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.  Kahvaltıda konuşan DİKAD Başkanı Reyhan Aktar, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DİKAD 6. Genel Kurul Toplantısı`nda alınan kararla üye sayılarında artış yapılması kararını aldıklarını belirten Aktar, “Derneğin hedefleri doğrultusunda tüzüğün gözden geçirilip yeniden düzenlendiği, dernek ambleminin değiştirildiği bu olağanüstü genel kurulda dernek yapısı şubeliye çevrildi. DİKAD, yeni dönemde sadece kadınlarla değil, erkeklerle de çalışmayı önüne koydu. Derneğin üye sayısının 70 kişiye çıkarılması amaçlandı.” dedi.

“Diyarbakır`da istihdamla ilgili ciddi çalışmalar yapılmalı”

Diyarbakır`daki istihdam verilerinin diğer illere göre düşük seviyede olduğuna değinen Aktar daha sonra, nüfus ve potansiyel açısından önemli bir değere sahip olan Diyarbakır`da ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine işaret ederek, “Türkiye`de istihdam oranı ortalama yüzde 28 ile 30 arasında değişiyor. Ama bu oran Diyarbakır`da yüzde 12 düzeyindedir. Diyarbakır`daki veriler diğer illere göre çok düşüktür. Kendi bölgemizde iyi durumdayız, bu, kötünün iyisidir. Diyarbakır`la ilgili ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor. Çünkü hem nüfus hem de potansiyel açıdan ciddi bir değere sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir