• DOLAR 32.497
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2437.167
  • ...
Mardin'de otobüslerde 4 dilde anons yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'deki şerhirlerarası otobüs firmaları 'Çözüm Süreci'ne katkı sunmak amacıyla otobüslerde 4 dilde anons yapılacak.

İşletmeci ve Ekonomist Fethullah Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uçaklarda Kürtçe anons yapılmasına izin verilmediğini bunun alınmış bir yanlış karar olduğunu belirterek, Kürtçe anons bir ihtiyaç gözüyle bakılması gerektiğini ve kendi otobüslerinde ise 4 dilde anons yapacaklarını söyledi.

Demir, Kürt meselesinin demokratik barış ve müzakere yöntemiyle çözümüne dair iyi niyet adımı olarak gördüklerini belirterek,  "Bizler otobüslerimizde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere 4 dilde anons yapılacaktır. Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde şiddet ve çatışma ortamından dolayı hem ekonomik faaliyetler hem de çok sayıda insan doğrudan veya dolaylı olarak olumsuz etkilenmiştir. Ekonomi yatırım talebin artırılması ile büyür." dedi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çekerek, "İşsizliği azaltmak ve ortadan kaldırmak, verimli istihdamı geliştirmek için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Son yıllarda özel sektör yatırım harcamaları düşük olduğunu görüyoruz. Barış sürecini, ekonomiyi büyütmek ve bölgeye yeni yatırımcılar çekmek için herkes ellerinden daha fazlasını yapmalıdır. Barışın olduğu yerde huzur olur, huzurun olduğu yerde de ekonomi gelişir. Mardin’imizin ekonomisine, ciro büyüklüğü ve taşınan yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük karayolu yolcu taşıma şirketi konumunda olan ve gerek alt yapısıyla gerek kaliteli ve konforlu hizmetiyle turizm acentemiz vatandaşlarımızla buluşturarak katkı sunduk. Yeni ve son model araçlarımız ile bölge halkına ve bölgeye gelen diğer tüm yolcularımıza konforlu ve güvenli yolculuk yapma imkânı sağladık. Mardin’de ilk defa iki katlı ile 2+1 tabir edilen yolcu otobüslerimizle hizmet vermeye başladık.” İfadelerine yer verdi.

 Demir son olarak, “Bütün Mardinli hemşerilerimizin yatırımlarını Mardin’imizde yaparak barışa ve ekonomiye katkı vermelerini istiyoruz.” çağrısında bulundu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir