• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Her şeyini bıraktı ama kedisini bırakmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli sığınmacılar sabahın erken saatlerinde geçici olarak kaldıkları barınma merkezlerinden Kaymakamlık tarafından tahsis edilen minibüslerle yeni çadır kente alınmaya başlandı. Önde AFAD aracı arkada minibüslerle büyük bir konvoy eşliğinde yaşayacakları yeni evlerine gelen sığınmacıları çadır kent girişinde Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut Sönmez ve diğer yetkililer çiçeklerle karşıladı.

Savaşın soğuk yüzünü unutmaya çalışan kafiledeki sığınmacılar arasında en çok ilgiyi savaştan kaçarken çok sevdiği kedisini Kobani’de bırakmayan 4 yaşındaki Muna isimli küçük sığınmacı gördü. Küçük Muna kendisine gösterilen ilgiden habersiz bir an olsun çok sevdiği kedisini kucağında indirmedi. Şehrini ülkesini evini her şeyi bıraktı. Ama sadece can dostu yoldaşı kedisini bırakmadı. O küçük kalbiyle büyüklere adeta ders verdi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve herkesin büyük ilgi gösterdiği minik sığınmacı çevresindeki yoğun ilgiyi şaşkınlıkla izlerken ailesiyle birlikte yeni kalacağı çadırın yolunu tuttu.

Tercümanlar aracılığıyla sorulan soruları cevaplamakta zorlanan minik Muna, “Kedimi çok seviyorum. Ölmesini istemedim. Kobani’den getirdim.” dedi.

Ailesi, bu kedinin kızlarını daha dışa dönük bir insan haline getirdiğini söylüyor. Baba Muhammed Seva ise, “Muna benim en küçük kızım. Savaş dolayısıyla her şeyimizi bırakıp doğduğumuz şehrimizi terk etmek zorunda kaldık. Bu durumdan en çok çocuklarım etkilendi. Muna’da bunlardan biri kedisini çok seviyor onunla yatıp onunla kalkıyor. Buraya kaçarken her şeyimizi bıraktık ancak küçük kızım Kobani’yi bıraktı ama kedisini bırakmadı.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, “Küçük kızımız tam bir insanlık dersi verdi. Kızımızın bu davranışının herkese örnek olmasını diliyorum.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir