• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Hani kaymakamından siyer sınavı Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hani`de İslami faaliyetleriyle ön plana çıkan Hani İrşad Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der), Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenecek 2015 Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı tarafından engellenmeye çalışılmasını yaptığı bir basın açıklamasıyla kınadı.

Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil tarafından yapılan basın açıklamasında, sık sık tekbirler getirilerek, ‘Kur`an Siyer Düşmanları Kaybettiler Kaybedecekler` ve ‘Kuran Nuru Söndürülemez` gibi pankartlar açıldı.

Siyer sınavı için Hani ilçe kaymakamına yer tahsisi başvurusunda bulunduklarını ancak başvurularının keyfi bir muameleyle reddedildiğini söyleyen Karavil, haklarını almak için tüm hukuki yolları kullanacaklarını belirtti.

“Hani Kaymakamı keyfi muamele yapıyor”

Hani`de yapılacak siyer sınavına 700 kişinin başvurduğunu açıklayan Karavil, “Geçen sene ve daha önceki sene Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlıktan aldığımız resmi izinle Hani`deki bazı okullarda siyer sınavını yaptık. Bu sene yapılacak Kutlu Doğum Siyer Sınavı için tüm resmi girişimlerimize rağmen Hani Kaymakamlığı, yasal gerekçe göstermeden keyfi muameleyle hiçbir okulun iznini vermiyor. Bu sene olacak olan siyer sınavına 700 kişi katılmak istiyor ancak Hani kaymakamı bu insanların aylardır yaptıkları çalışmaları hiçe sayarak izin vermeyeceğini açıklıyor. Diyarbakır Valiliği resmi yazıyla birçok okulu siyer sınavı için tahsis etti. Bir kaymakama ne oluyor ki valinin izin verdiği sınava kendisi izin vermiyor? Bu nedenle Hani kaymakamını kınıyor ve hukuki tüm yollarımızı kullanacağımızı belirtmek istiyoruz.” dedi.

“Kur`an-ı Güzel Okuma Yarışması`na da izin verilmemişti”

Karavil, Hani Kaymakamı Hidayet Sarı`nın geçtiğimiz günlerde düzenledikleri ‘Kur`an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması içinde kendilerine yer tahsisinde bulunmadığını kaydederek, şunları söyledi:

“Hani Kaymakamlığı`na başvuruda bulunduk ancak bize, ‘Siz, benim gözümde bir siyasi parti gibisiniz. Ben okula siyaseti sokmam.` gibi basit sözlerle ve hukuki hiçbir gerekçe göstermeden bu sınavımıza izin vermeyeceğini açıkladı. Hani İrşad-Der`in siyasi bir parti olmadığını, tamamen İslami ve insani yardım faaliyetleriyle adını duyuran bir sivil toplum kuruluşu olduğunu herkes biliyor. 10 Ocak 2015`te Gürbüz`de ‘Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması` düzenlemiştik. Bu yarışma içinde kaymakamlıktan bize Gürbüz`de bir cami tahsis etmesini istemiştik. Ancak Hani kaymakamı, Kur`an yarışması için cami izni vermedi ve ‘Ben size cami vermem. Camiye siyaseti sokmam.` demişti. Hâlbuki Kur`an okuma yarışmasıyla siyasetin hiçbir alakasının olmadığını herkes biliyor. Camide Kur`an-ı Kerim okunmayacak da nerede okunacak? Kur`an yarışmasının neresi siyasidir? Hani kaymakamının bu şekilde, birçok İslami faaliyetimize engel olmak istemesini bir türlü anlayamıyor ve bunun bir kasıt olduğunu düşünüyoruz. Mülki amirin hiç kimseye keyfi uygulamalar yapmaması gerekiyor.”

(İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir