• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
İHO Ebrar Cizre fakirlerini unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Hollanda`da bulunan ve bugüne kadar binlerce fakir aileye çeşitli yardımlarda bulunan İHO Ebrar yardım kuruluşu, Cizre Nuh Gıda Bankası aracılığıyla Cizre`deki tespit edilen yüzlerce fakir ve muhtaç aileye 3 ton 800 kilogram yardım malzemesi dağıttı.

Yapılan yardımları Cizre Nuh Gıda Bankasına teslim etmek için Cizre`ye gelen İHO Ebrar Türkiye Temsilcisi Orhan Zeren ile Cizre Nuh Gıda Bankası Başkanı Yusuf Özal yapılacak yardımlar hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

“3 ton 800 kilogram gıda ürününün teslim ettik”

PKK/HDP çetelerinin özelde Cizre`deki mütedeyyin halka genelde ise bölge halkına baskı ve zulüm uyguladığını kaydeden İHO Ebrar Türkiye Temsilcisi Orhan Zeren, “Baktığımız zaman Cizre halkı genel itibari ile büyük bir sıkıntı içerisindedir ve son yaşanan saldırılarla bu mağduriyet daha da büyümüştür. Bizde İHO Ebrar yardım kuruluşu olarak kardeşlik ve dayanışma adına 3 ton 800 kilo gıda ürünlerini Cizre`de faaliyet sürdüren Cizre Nuh Gıda Bankasına teslim etmek üzere Cizre`ye geldik. Bu malzemelerin içinde 1 ton pirinç, 1 ton bulgur, 250 kilogram mercimek, 500 gram makarna, 350 adet 1 kilogramlık salça, 250 adet 2 litrelik sıvı yağ, 200 kilogram zeytin var. İnşallah kardeşlerimizde Cizre`de tespit ettikleri mağdur ailelere bu yardımlarımızı ulaştıracaklardır.” ifadelerini kullandı.

 “Muhtaç ailelerin siyasi görüşüne bakmıyoruz”

İHO Ebrar`dan 3 ton 800 kilogram yardım malzemesi aldıklarını belirten Cizre Nuh Gıda Bankası Dernek Başkanı Yusuf Özal yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bu güne kadar yaptıkları çalışmalarda ve dağıttıkları yardımlarda hiçbir şekilde ideolojik davranmadıklarını, tüm fakir ve muhtaç sahibi insanları kucaklamaya ve sahiplenmeye çalıştıklarını söyledi.

Özal, “İnşallah Cizre Gıda Bankası olarak mağdur vatandaşlarımıza gelen yardımları ulaştıracağız. İHO Ebrar 2014 Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramında da bizleri unutmadı. Allah onlardan razı olsun. Bunu da İnşallah tespit ettiği muhtaç ailelere en kısa zamanda ulaştıracağız. Yardımları bu vesile ile Rabbim kabul etsin. İnşallah devamını bekliyoruz. Mağdurların dinine, ırkına, düşüncesine ve ideolojisine bakmadan eğer tespit ettiğimiz aile mağdur ise hiçbir ayrıntıya bakmadan yardım ediyoruz. Allah rızası için gelen yardımları dağıtıyoruz. Düşüncesi ne olursa olsun bizim için belirleyici değildir. Kriter olarak, mağdur olması kendisine yardım etmemiz için yeterli bir sebeptir.” dedi.

 “5140 aile yardım talebinde bulundu”

Cizre`de mağduriyetlerin ve muhtaç ailelerin çok fazla olduğunu ifade eden Özal, “Bizim 2014 yılı raporumuz yayınladı ve ajanslara düştü. 5 bin 140 aile bize yardım talebi için başvuruda bulundu. Bunlar gerçekten mağdur ailelerdir. 2014 yılında bin 740 aile yardım ulaştırdık. 2015 yılı yardımlarımızı en kısa zamanda dağıtacağız. İnşaallah 2014 yılını ikiye katlayacağız. İHO Ebrar sayesinde bütün halkımızın ihtiyaçlarını inşallah gidereceğiz. Allah bütün yarımları kabul etsin” şeklinde konuştu. – İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir