• DOLAR 32.539
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2479.725
  • ...
Batman Bölge hastanesinde bir ilk daha gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi genel cerrahları başarılı ameliyatlarına birini daha katarak Batman`da bir ilki daha başardılar. 73 yaşındaki erkek hastaya yapılan Abdominoperineal Rezeksiyon (Miles) operasyonu+Karaciğer Segmental Rezeksiyonu ve kalın bağırsağın son kısmı rektum ve anal kanal yani alttan makatın tamamının çıkarılması operasyonu ile genel cerrahlar bir zoru daha başardı.

Ender yapılan bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi doktorları Beşir Şimşek, Salih Demirelli ve Emre Gündoğdu birlikte iyi bir ekip olduklarını, ileri merkezlerde yapılan ameliyatları bölge hastanesinde de başarı ile yaptıklarını dile getirdiler.

Cerrahlar, gerçekleştirdikleri ameliyat ile ilgili şöyle devam ettiler: “73 yasındaki Yasin Yıldız karın ağrısı kabızlık ve kilo kaybı şikâyetiyle hastanemize başvurdu. Makattan yapılan muayene ve kolonoskopi sonucunda rektum 2 santimetrede kitleye rastlandı. Yapılan ileri tetkikler sonucu karaciğer sol lob da metastaz (sıçrama) olduğu görüldü. Hastaya Abdominoperineal Rezeksiyon (Miles) operasyonu+ Karaciğer Segmental Rezeksiyonu yapıldı. Bu operasyonda kalın bağırsağın son kısmı, rektum ve anal kanal yani alttan makatın tamamı çıkarıldı ve bağırsak karın ön duvarına ağırlaştırıldı. Karaciğerdeki kitleyi çıkardık. Ameliyatın 7`ci gününde hastayı şifayla taburcu ettik.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir