• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kent konseyin gündemi ulaşım oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İhracatçılar Birliği Toplantı Salonu`nda gerçekleşen Kent Konseyi, 4. Olağan Genel Kurul toplantısında, ulaşımda yaşanan sıkıntıları ana başlıkları ile sıralayan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Genel Kurul üyelerinin desteği ile Gaziantep`in sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bin 30 kişinin gönüllü olarak kent konseyinde çalıştığını anımsatan Aslan, trafik çalışma grubu başta olmak üzere birçok alanda çalışma grupları oluşturduklarını, öncellikli hedeflerinin ise, şehir içi trafik olduğunu belirtti.

Büyükşehir İmar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan şehrin “Ulaşım Mastır Planı” ile ilgili bir sunum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, bunun sadece belediyenin girişimleri ile çözümlenemeyeceğini ve herkesin destek vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Trafiğin insan vücudunda dolaşan bir kan gibi olduğunu belirten Şahin, “Nasıl ki bu vücutta kan, damarlarda dolaşmayınca sıkıntı çıkıyorsa, trafikte de öyle sıkıntılar çıkıyor. Bizim kentimizdeki nüfusun yüzde 85`i kent merkezinde toplanıyor. Bu açıdan da trafikte istenmeyen sıkıntılar olabilir” dedi.

Ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için radikal kararlar alınması gerektiğini belirten Şahin, “Bu kararların birer karşılığı var. Hafif raylı sistem ile günde ortalama 65 bin yolcu  taşınıyor. Mevcut raylı sistem üzerinde vagon sayısını ve istasyonların mesafelerini uzatarak yolcu sayısını 120 bine çıkarmayı hedefliyoruz.”dedi.

Kurulda ayrıca, Boğaziçi Proje ve Mühendislik  firması da, yapacakları ulaşım mastır planı ile ilgili bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir