• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`dan İhvan Hareketi`ne taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yayımlanan taziye mesajında, “Mısır`ın yetiştirmiş olduğu kıymetlerden, İhvan-ı Müslimin Hareketi`nin Rehberlik Konseyi (Mekteb`ül İrşad) Genel Başkan Yardımcısı Cuma Emin Abdülaziz (80), tedavi olduğu Londra`da Rahim`ür Rahman`a kavuşmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Merhum Cuma Emin`in yaşamı boyu çektiği eziyetlere dikkat çekilen mesajda, “60 yılı aşkın bir süredir, İhvan-ı Müslimin Hareketi içerisinde yer alan Cuma Emin, faşist Mısır yönetimlerinin uygulamalarından diğer teşkilat üyeleri gibi payını almış, defalarca kez hapis cezasına çarptırılmıştır. Tüm bu baskılara rağmen firavunlara taviz vermeyen Cuma Emin, ömrünü İslam`a hizmet, İslam düşmanlarına tavır koyarak geçirmiştir.” denildi.

Taziye mesajının sonunda ise “Mısır zindanlarının hâlâ mazlumlarla dolu olduğu, İhvan-ı Müslimin hareketinin Mısır tarihindeki faşist yönetimlerden belki de daha çetin bir iktidarla mücadele ettiği bir dönemde, dik duran Mısır halkını ve İhvan-ı Müslimin Hareketini selamlıyor, Allame Cuma Emin Abdülaziz`e ve dava arkadaşları Mısırlı şehitlere rahmet ve mağfiret temenni ediyoruz.” dileklerinde bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir