• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Mısır`daki gösterilerde 11 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Sağlık Bakanlığı, 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi.
Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise gösteriler sırasında çıkan olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Açıklamada, İskenderiye'deki gösterilerde eylemcilerin ateş açtığı ve emniyet güçlerinin buna karşılık verdiği iddia edilirken Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak kaynakları söz konusu bu konuyu yalanladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan bir başka açıklamada ise "El-Buhayra ilinde elektrik trafolarından birinin altına patlayıcı yerleştirirken, bunun infilak etmesi sonucu 2 terörist hayatını kaybetti" ifadeleri kullanıldı.

ULUSAL İTTİFAK: 6 KİŞİ ÖLDÜ

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak kaynakları ise gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 6 kişinin öldüğünü, Buhayra kentinde 2 kişinin hayatını kaybettiği olayın da yönetim karşıtı gösteriye polisin müdahalesi sonucu gerçekleştiğini belirtti.

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan "25 Ocak 2011'deki" olayların yıl dönümü dolayısıyla çok sayıda kentte gösteriler düzenleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir