• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Eğitim-Bir-Sen'den yarıyıl değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alarak iki haftalık tatile girdi. Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer,  yarıyıl tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Değer açıklamasında;  “Eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacına binaen yaşanan mağduriyetlerle bazı eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı uygulanan şiddet, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan bazı olumsuzlukların dışında çok ciddi sorunların yaşanmadığı gözlenmiştir. Bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrası’nda önemli bazı kararlar alınmıştır. Söz konusu kararlar acilen uygulanmalıdır.” dedi.

“100 bin öğretmen ataması yapılmalıdır”

Şubat ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacağını hatırlatan Değer, “Ara dönemde 15 bin öğretmen ataması azımsanacak bir rakam olmamakla birlikte, öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bunun için 15 bin yeni öğretmen atamasının 100 bine çıkarılması için imkânlar zorlanmalı ve öğretmen açığı nedeniyle yaşanan problemlerin önüne geçilmelidir.” diye konuştu.

“Şûra kararları hayata geçirilmelidir”

Değer, “19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan İlkokul 1, 2. ve 3. sınıflara da din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması,  Osmanlı Türkçesinin Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu, diğerler liselerde ise seçmeli ders olarak okutulması kararları olmak üzere tüm kararlar hayata geçirilmelidir.” dedi.

“Karma eğitime son verilmeli”

Değer, Avrupa’da sorgulanan ve bilimsel araştırma sonuçlarıyla da yüzyılın pedagojik yanlışı olarak nitelendirilen karma eğitim mecburiyetine son verilmesini istedi. Değer, “1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu’nda yer alan, “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır’ ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır.”  ifadelerini kullandı.

“Tatil iyi değerlendirilmelidir”

Değer son olarak şunları söyledi; “Başarılı olmak için aylardır ter döken öğrenciler 15 günlük ara tatili iyi değerlendirmeli, hem dinlenmeli hem de eksik oldukları alanlarla ilgili çalışmalar yapmalı, en önemlisi de fırsat buldukça bol bol kitap okumalıdır. Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer; Başta öğretmenler olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarını emeklerinden dolayı tebrik ediyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine sorunsuz başlamak için, mevcut sorunların acilen çözülmesi gerektiğinin altını bir kere daha çiziyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir