• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Donmak üzere olan avcı son anda kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de avlanmak için kırsala çıkan bir vatandaş, kar ve tipiden dolayı kayboldu. Gece saatlerinde 3 kilometrelik alanda arama çalışması yapan UMKE ve AFAD ekipleri, avcı vatandaşı donmak üzereyken buldu

Edinilen bilgiye göre, Emrullah Kuyuldar adlı vatandaş, avcı arkadaşlarıyla beraber merkez Ilıcalar beldesi, Dallıtepe kırsalına çıktı. Bir süre sonra gruptan ayrılan Kuyuldar`ın, havanın kararması ve tipinin etkisiyle yolunu şaşırarak arkadaşlarından ayrı kaldı.  

Arkadaşlarını kaybeden Kuyuldar, 112`yi arayarak, kırsalda kaybolduğunu ve donmak üzere olduğunu bildirdi. İhbar üzerine hazırlanan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, (UMKE),,  Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleriyle birlikte kurtarma operasyonunu başlattı.

Ilıcalar Beldesi`ne ulaşan ekipler, Ilıcalar Jandarma Karakol Komutanlığı ve köylülerin de desteğiyle arama ve kurtarma operasyonuna başladı.

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu kırsala çıkan ekipler, aramaya başladı.   Kaybolan Kuyuldar, iki saat süren arama çalışmalarının ardından dere yatağında bilinci kapalı ve donmak üzereyken bulundu. Vakumlu sedyeye alınan Kuyuldar, 3 kilometre boyunca taşınarak, ambulansa alındı.

Bingöl Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Kuyuldar`ın, tedavi altına alındığı belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir