• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Miroğlu: Birileri çözümü hazmedemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgedeki birçok STK'da aktif olarak görev yapan Avukat Gürsel Ekmen Miroğlu, Çözüm Süreci, 6-7 Ekim olayları ve son olarak Cizre`de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Miroğlu, 6-7 Ekim olayları ve son olarak Cizre`de yaşanan olayların çözüm sürecinde barışa giden yolda çözümü hazmedemeyenlerin bir senaryosu olduğunu söyledi.

Kürtlerin çözüme yaklaştığı her dönemde önüne bir engel konulduğuna dikkat çeken Miroğlu, “Bölge insanı çözüm sürecine oldukça inanmış durumda. 2015'ın ilk aylarında çözüm sürecinin olumlu bir şekilde nihayete ermesi yönünde büyük beklenti var. Cizre olayları hepimizce malum ve süreçte yaşanacak gecikmeler maalesef suistimale açık. Kürt toplumu sürecin kendi kaderlerini ne kadar etkileyeceğinin de farkında. Onlar için çözüm süreci; silahların susması, yeni bir Anayasa ve Yeni bir toplumsal antlaşma demek.” diye konuştu.

Bölgede Kürtlerin artık şiddetin içinde olmadığı bir yaşam istediğini vurgulayan Miroğlu, “Dikkat edilirse Kürt toplumunun son 12 yıldaki talepleri oldukça değişmiş durumda. Bölge insanı legal siyasetin kendilerini dinlenebilir kılacağı gibi, önemli kazanımlarda sağlayacağının farkındalar. Bize göre ise çözüm süreci Türkiye tarihinin şimdiye kadarki en önemli projesidir.  2015'in ilk ayları süreç bakımından oldukça önemli... Örgüt silah bırakma kararı alırsa Kürtler Newroz'da çifte sevinç yaşar.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir