• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Başbakan`a ulaşmak için Diyarbakır`a geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polisler tarafından 1998 yılında kaçırılarak Mehmet Uzun`un yazdığı kitap sonucu yine aynı polisler tarafından katledildiği ortaya çıkan Cevzet Soysal`ın ailesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu`na ulaşabilmek için Diyarbakır`a geldi.

Yaşadıkları mağduriyeti İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlatan Cevzet Soysal`in damadı Murat Güneş, Cevzet Soysal`in 16 yıl önce Devletin kirli güçleri tarafından kaçırıldığını belirterek, Bu olayın gerçek yönünün açığa çıkarılması için yetkililere çağrıda bulundu

“Katillerin kim olduğunu bilmek istiyoruz”

Cevzet Soysal`in şehit edildiğini öğrendikten sonra bu umutlarının hüzne dönüştüğünü belirten Güneş, “Yine de kimin veya kimlerin bunu ona reva gördüğünü öğrenmemiz dahi en azından akıbetinin öğrenilmesi için içimize bir su serpecektir. Batman savcılığına başvurduk. Fakat bu işin savcılıkla bitirilmesi ve savcılığa indirgenmesini istemiyoruz. Mezarının bulunması için hukuki sürecin hızlandırılması için Başbakanla görüşmek istiyoruz. Durumunu açıklayan mektubu da kendisine ulaştırmak istiyoruz” dedi.

“Babamın mezarı olsun istiyoruz”                      

Babasının 16 yıl önce devletin kirli odakları tarafından kaçırıldığını aktaran Cevzet Soysal`in kızı Hicran Güneş, “16 yıl geçmesine rağmen içimizde bir umut taşıyorduk. Belki bir haber gelir diye. Ancak Sabri Uzun`un kitabında onun kaçırılıp katledildiğini, şehit edildiğini öğrendik. O gün umutlarımız bitti hayallerimizi çaldılar” dedi.

Güneş, “Kardeşlerimiz babasız büyüdüler. Ailem çok sıkıntılar çekti. Bir an önce faillerin bulunmasını ve sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Biz, babamızın bir mezarı olsun isteriz. Gidip ziyaret edebileceğimiz bir mezarı olsun istiyoruz. Artık ölümüne de razı olduk. Biz bugün Diyarbakır`a geldik. Başbakanla belki görüşürüz umuduyla. Görüşmesek dahi, yazdığımız bir mektubu ona ulaştırabilmek için buraya geldik. Bir umutla buraya geldik. Belki süreç hızlanır. Bir an önce bu işin sonuçlandırılmasını istiyoruz. Yeter artık…” ifadelerini kullandı.

( Ali Fidancı - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir