• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Ahşap ve camdan sanat yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fizyon tekniğini kullanarak normal bir cam parçasından çıkardığı şaheserlerle görenlerin ilgisini çeken Müslüm Çeliktaş, mesleği hakkında bilgilendirmede bulunarak, eserlerinin bölgenin hepsine hitap ettiğini belirtti.

10 yıldır bu meslekle ilgilendiğini ifade eden Çeliktaş,  “Bu meslek tamamen merakla alakalı belgeselde falan izledik aşağı yukarı 10 yıllık bir zaman bu işle ilgileniyoruz. Van`dan ziyade bölgeye de hitap ediyoruz. Yani bizim iki tane hammaddemiz var biri ahşap diğeri de cam. Camla alakalı eritme, bükme, delme, kırma, siensi, boyama, kumlama, koparma gibi alanlarda cam üzerinde yoğunlaşıyoruz"  diyerek,  ahşapta da; ahşap büküm, ahşap oyma ve ahşap boyama yaptıklarını belirtti,

 

‘`Bütün işimiz makinelerimiz``
Çeliktaş daha sonra, “Cam eritme makinemiz 900 dereceye çıkıyor. Cam bükme ve can indirme makinesiyle lavabo indirme için kullanıyoruz. Bize düz 12 santimlik cam geliyor biz bu makineler sayesinde cami lavaboya dönüştürüyoruz. Eritme makinesi ile tamamen hazır kalıplar yardımıyla hiç boya kullanmadan cama renk verebiliyoruz. Cam hammaddemiz. Cam kesme makinesi ile diyelim ki yuvarlak bir cama ihtiyacımız oldu, ya da elips bir cama ihtiyacımız oldu, makinenin üzerindeki elmas yardımıyla o camı istediğimiz şekli sokabiliyoruz. Biz bu işte tamamen profesyonelce çalıştığımız için, kimseyi bu alanda kendimize rakip görmüyoruz. Yani biz bir camın üzerine boya dökmüyoruz.” Dedi.

‘`Özellikle pazarlama konusunda Van`da sıkıntı çekiyoruz``

Çeliktaş, özellikle pazarlama konusunda Van`da sıkıntı çektiklerini belirterek, son olarak, " Bunun sebebi ise ürünün lükse kaçmasıdır. Dolayısıyla bizim yaptığımız işi genellikle evinin, işyerinin lüks olmasını isteyen seçkin insanlardır. Mevsim şartları bizleri etkilemiyor,  İç dekorasyon çalıştığımız için biz genelde içerde çalışıyoruz. PVC büküm makinası, cam kenarları olabilir ya da bir evin balkonunu düşünün onu bir şekilde pencere PVC sini camını büküp daha sonra yuvarlak bir balkon şekline dönüştürüp dışarıda da rahat bir şekilde giydirebiliyoruz.” İfadelerini kaydetti.  (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir