• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Hepimiz Muhammediyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Carlie Hebdo dergisinin yaptığı hakaretleri kınamak için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına katılan Ağrılı gençler ve çocuklar, söz konusu dergiyi tel`in ederek ‘Hepimiz Muhammediyiz` mesajını verdiler.

Basın açıklamasına katılan gençler yaptıkları değerlendirmelerde Hz. Peygamber`e yönelik gerçekleştirilen hakaretlere karşı sessiz kalmayacaklarını ve Hz. Muhammed`in izini sürdüreceklerini vurguladılar.

“Hakarete sessiz kalmamalıyız”

Müslümanların yapılan hakaretlere sessiz kalmaması gerektiğini kaydeden 13 yaşındaki Mustafa Nogay, “Peygamber efendimize karşı yapılan bu hareketi lanetliyoruz. Peygamber efendimize hakaret edenlere tepki göstermezsek kıyamette Allah-u Teâlâ bize şu soruyu sorar: ‘İslam Ümmetinin Peygamberine hakaretler olduğu zaman siz ne dediniz?` buna cevabımızın olması için yapılan açıklamaya katıldım. Ve bu hakareti yapanları da lanetliyorum.” diyerek tepkisini gösterdi.

“Carlie Hebdo Dergisini lanetliyorum”

12 yaşındaki Süleyman Ortaç ise “Bizler Peygamberimize yapılan hakaretlere göz yummamalıyız. Eğer hakaretlere göz yumarsak Allah ahrette bizi cezalandırır. Peygamberimize hakaret niteliğindeki karikatürleri yayınlayan Carlie Hebdo dergisini de bu aşağılık hareketinden dolayı lanetliyorum. Bu hakaretlere göz yummadık ve göz yummayacağız.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına katılan Muharrem Nogay, soğuğa rağmen açıklamaya katıldıklarını belirterek “Peygamberimizin karikatürlerini yayınlayarak hakaret eden dergiye sessiz kalmamak için bu soğukta burada toplandık. Zalimler için yaşasın cehennem.” dedi.

“Hepimiz birer Muhammediyiz”

Hz. Resulullah`ı her şeyden çok sevdiklerini ve O`nun izini sürdüreceklerini belirten Ömer Gökhan, “Anamız ve babamızdan çok sevdiğimiz Hz. Peygambere yapılan hakarete sessiz kalmamak için yapılan basın açıklamasına katıldık. Hz. Muhammed`in izini sürdüreceğiz. Hepimiz birer Muhammedîyiz ve yapılan hakaretlere daha büyük tepkiler vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Ağrı halkının izzetli duruşunu tebrik ediyorum”

Allah Resulü`nün yüceliğinin korunamaması halinde daha ağır hakaretlerin yapılacağını söyleyen Ömer Nogay, “Peygamberimize yapılan hakarete sessiz kalmayan Ağrı halkından Allah razı olsun. Çünkü direnişi ve izzetlice duruşu gösterdiler. Allah-u Teâlâ Kur`an`da ‘Peygamber Müminlere kendi nefsinden önce gelir` diyor. Allah Resulü`nün yüceliğini korumazsak, bütün İslam düşmanları bundan cesaret alarak bu hakaretleri daha da ileriye götürebilirler. Göstermiş oldukları bu tavırlarından dolayı Ağrılıların bu izzetli duruşlarını tebrik ediyorum.” dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir