• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
HÜDA PAR'dan Şeker-İş Sendikasına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Başkanlığından bir heyet, Ağrı Şeker Fabrikası’nın kapatılması konusunu görüşmek ve işçilerin son durumunu öğrenmek için Şeker-İş Sendikası Ağrı Şubesini ziyaret etti. Burhan Aslan başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini, Şeker-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Agit Aslan ve sendika yönetimi karşıladı.

Ziyarette konuşan Aslan, Ağrı’daki tek şeker fabrikasının üretiminin durdurulmasının acı bir durum olduğunu belirtti. Fabrikanın ve işçilerinin son durumu hakkında da bilgi alan Aslan, “HÜDA PAR olarak sesinize ses olmak adına, dertlerinizi dinlemek adına bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bir siyasi parti olarak varsa yapabileceğimiz bir iş yapmaya hazırız. Bu konu hakkında bir basın açıklaması yaptık. Ağrı halkının yerelde sorunlarını çözmesi için kendilerine yetki verdiği insanlar, 2 belediye işçisinin mağduriyeti için ilçelerde dahil tüm kitlelerini meydanlara topluyorlar. Ama şeker fabrikasında mağdur edilen 500 işçiyi görmüyorlar. Eğer halkımız bize, bu şehrin sorunlarının çözümü için yetki verirse, Allah’ın izni ile tüm sorun ve sıkıntılarında halkımızın yanında olacağız.” şeklinde konuştu.

“Kimseden Ağrı’nın sorunları için bir ses çıkmıyor”

Şeker-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Agit Aslan ise fabrikanın kapatılarak işçilerin mağdur edildiğini belirterek, “Türkiye’de şeker değeri en yüksek pancar burada yetişiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na fabrikanın faal olması ve çiftçilerin desteklenmesi için çalışma talep ettik. Maalesef fabrikamız kapatıldı ve işçiler de başka illerdeki fabrikalarda çalıştırılmak üzere görevlendirildiler. Birçok insan bu konuda mağdur oldu. Başka illerdeki fabrikalara çalıştırılmak için gönderilen personelin de Ağrı ekonomisine hiçbir katkısı olmuyor. Çünkü işçiler çalışmak için gönderildikleri illerde kazandıkları paraları da harcayıp evlerine eli boş dönüyorlar. Ağrı üzerine sanki kara bulutlar çökmüş. Kimseden Ağrı’nın sorunları için bir ses çıkmıyor. “ ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir