• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
DİVA-SEN`den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet`e kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİVA –SEN Ağrı Şubesi Başkanı Mustafa Sayın, “İslam dininin kutsallarına saygısızlık yaparak Avrupa`da İslamafobia hareketine benzin taşıyan Charlie Hebdo dergisi ve Türkiye`de yayın yapan Cumhuriyet Gazetesi'ni kınıyoruz.'' dedi.

İslam'ın barış ve adalet dini olduğunu ve söz konusu terör eylemlerini İslam dinine izafe etmenin mantık dışı olduğunu vurgulayan Sayın, "Paris`te yaşanan bu menfur saldırının arkasında hangi şer odakları olduğu zaman içerisinde aydınlığa kavuşacaktır. Avrupa`da büyüyen İslam karşıtlığını ve bu bağlamda yaşatılması planlanan gerilimi Türkiye`ye de taşınmaya çalışılıyor. Türkiye`yi Paris üzerinden köprü kurarak oyunun içerisine çekmeye çalışıyorlar. Türkiye`deki sağduyulu vatandaşların bu oyuna alet olmayacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyet Gazetesi şer odaklarının taşeronluğuna soyunmuştur”

Charlie Hebdo dergisinin tartışmalı kapağının Cumhuriyet Gazetesi tarafından kullanılmasının son derece manidar olduğunu söyleyen Sayın, “Söz konusu dergi ve gazete daha önce de İslam dininin kutsallarıyla alay etme cüretini göstermiş, bu dergi ve gazete şer odaklarının taşeronluğuna soyunmuştur. Charlie Hebdo Dergisi ve Cumhuriyet Gazetesi yüzde 99`u Müslüman olan Türkiye halklarının değerleriyle adeta dalga geçti. Paris`teki saldırının ardından özellikle Türkiye`de İslam`a olan alerjilerini terör maskesi altında kusan birçok gazeteciyi hayretle izliyoruz. Bu kadar terör karşıtı ve insanlığın yanında duran bu arkadaşlara sormak lazım. Ortadoğu`da ve Doğu Türkistan`da yaşanan insanlık suçlarını, aleni terörü kınamak işinize niye gelmiyor? Terör eylemleri Avrupa`da yapılıp dünya gündemine taşınıyor. Biz sendika olarak her zaman mazlumun yanındayız. Ancak dünyanın bu çifte standardına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Özellikle Türkiye içerisinde bu değirmene su taşıyanlara da buradan sesleniyoruz. Basın özgürlüğü kutsallara hakaret değildir.” diye konuştu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir