• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
HÜDA PAR`dan Şeyh Ahmet Fırat için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Erzurum Eğitim Araştırma Hastanesinde vefat eden Şeyh Sait Efendi`nin 93 yaşındaki oğlu Şeyh Ahmet Fırat`ın vefatından sonra Hür Dava Partisi bir taziye mesajı yayımladı.

Kürdistan`ın yetiştirmiş olduğu kıymetlerden merhum Şeyh Sait Efendi Hazretleri`nin 93 yaşındaki mahdumu Ahmet Fırat`ın vefatından derin teessür duyulduğu belirtilen mesajda, yıllar yılı yaşanan acılara atıf yapılarak yaşanan zulüm ve katliamlar hatırlatıldı.

Taziye mesajının devamında, uygulanan baskı ve zulümlere rıza göstermeyen ve nihayetinde şehit edilen Şeyh Said Efendi`nin mezar yerinin hâlâ ortaya çıkarılmadığı ve vefat eden Şeyh Ahmet Fırat`ın da bu hasretle hayata veda ettiği kaydedildi.  

Son olarak, vefat eden Şeyh Ahmet Fırat`a rahmet ve mağfiret, yakınlarına da sabr-ı cemiller niyaz edildi. (İLKHA)

HÜDA PAR taziye mesajı

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Kürdistan`ın yetiştirmiş olduğu kıymetlerden merhum Şeyh Sait Efendi Hazretleri`nin 93 yaşındaki mahdumu Ahmet Fırat`ın vefatından derin bir teessür duyduk.

On yıllar boyunca Müslümanlar üzerinden istibdatın eksilmediği topraklarda sırf inançlarını hür bir şekilde yaşamak isteyenler, dönemin zulmünden nasibini almış ve bu baskı uzun yıllar devam etmiştir. Hilafetin kaldırılmasından şapka inkılabına, kılık kıyafet kanunundan Arap alfabesinin yasaklanmasına kadar Müslüman halkın yaşam biçimi elden geçirilmiş, inanç özgürlüğü için bir alan bırakılmamıştır. Buna rıza göstermeyen Müslüman âlim ve kanaat önderleri ise bir linç kampanyasına kurban edilmiş, tevkif edilmiş, nihayetinde katledilmişlerdir. 

Böyle bir aileye mensup olan merhum Ahmet Fırat ile diğer fertler de uzun bir meşakkat dönemi geçirmiş, mağduriyetleri belki bu zamana dek nihayete ermemiştir.  Nitekim Şeyh Sait Efendi`nin mezar yeri dahi henüz tespit edilmemiş, aile fertleri gözleri açık bir şekilde hayata veda etmiştir. Bu duygularımızla merhum Ahmet Fırat`a rahmet ve mağfiret diliyor, yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir