• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Allah`ın Resulü`ne hakaret eden Ka`b Bin Eşref`in Sonu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'RASULULLAH HAYATTA OLSAYDI...'

İslâmi camia içerisinde de "Eğer Peygamberimiz (sav) hayatta olsaydı da birileri ona hakaret/küfür etseydi ne yapardı?" sorusunun artmasına Rasulullah döneminde yaşanmış bir örnekle cevap veren Köse, Ka`b bin Eşref'in öldürülmesi olayını hatırlattı.

Köse'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şimdi bu “Fransız küresel siyaset tiyatrosu”nda sahneye konan olay üzerine dinli-dinsiz, alâkalı-alâkasız herkes “İslam`a tanım belirleme”ye, “müslümana rol biçme”ye başladı. İslam “barış dini”ymiş, müslüman barış adına başlarına ne gelirse gelsin, kendilerine ne yapılırsa yapılsın kimsenin canını yakmamalı, uysal koyun gibi boynunu büküp kendisine takdir edilene razı olmalıymış! Tüm söylenenlerin özeti bundan ibaret.

Bu noktada sormak lazım: Eğer Rasulullah (sav) hayatta olsaydı da birileri ona hakaret/küfür etseydi, ne yapardı?

Bu sorunun cevabı bizzat Rasulullah`ın sağlığında fiilen verilmiştir. Hatırlayın,“Kâ`b bin Eşref” adında meşhur bir yahudi şair vardı. “Peygamber Efendimizi ve müslümanları hicveden şiirler” yazardı. Mekke`ye giderek müşrikleri müslümanlara karşı tahrik eder, Medine`de ise müslümanların kızlarına ve hanımlarına dil uzatırdı. Resulullah (sav), Ka`b bin Eşref`in öldürülmesine karar verdi. Görevi Ashabdan “Muhammed bin Mesleme” üzerine aldı ve bir gece iki arkadaşıyla birlikte evine giderek onu öldürdü. Ka`b bin Eşref`in yakınları Resulullah`ın (sav) huzuruna çıkıp onun öldürülmeyi hak etmediğini söylediklerinde, Efendimiz şöyle buyurdu:

“O, bizi hicv ve Müslümanlara diliyle eziyet etti. Müşrikleri de bizimle harbe, bizimle uğraşmaya teşvik etti. ”

Demek ki, Rasulullah`ı hicveden veya hakaret eden karikatür çizmeyi “fikir özgürlüğü” ya da “sanat” sayıp, “Hz. Peygamber olsaydı kendisine hakaret eden yayınlara şiddetle karşılık vermezdi” diye ahkâm kesmenin hiçbir geçerli yanı olamaz. 

Burada İslam adına itiraz edilecek tek nokta, suçluya cezasını verirken suçsuzun canına da kastetmek olabilir. Ancak yıllardır yaptığı “müslüman katliamı”yla buna sebep olanın da Fransa olduğunu unutmamak lazımdır.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir