• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fransa Karizmayı Fena Çizdirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HAMZA YILMAZ / HABER YORUM - Fransa'nın Başkenti Paris'te Charlie Hebdo adlı mizah dergisine silahlı baskın düzenlendi. Daha önce Hz. Peygambere hakaret içerikli karikatürler yayınlayan ve büyük tepki alan dergiye yönelik 3 kişinin gerçekleştirdiği baskında 12 kişi hayatını kaybetti. Baskını gerçekleştirenlerin profesyonel tavırları dikkat çekerken baskını düzenleyenler olay sonrası geldikleri araçla kaçmayı başardı.

NEREDE KALDI BÜYÜK DEVLET İMAJI?

Fransa'da yaşanan bu olay dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken Fransa'nın da, “Büyük devlet karizmasını” çizmiş oldu. Öyle ki meşhur fıransız makyaj ürünleri bile bu imajı örtmeye veya düzeltmeye yetmeyecek gibi. Peki, Neden mi?

1- Olayın şekli, gün ortasında olması, koruma polislerine rağmen 12 kişinin ölmesi ve baskını gerçekleştirenlerin rahat bir şekilde olay yerinden kaçmaları Fransa'nın istihbarat zafiyetini ortaya koymuş oldu. Eğer Fransa istihbaratı düzenlenen baskından habersiz ise bu hem Fransız yetkililer hem de Fransa istihbaratı için skandal bir durum.

2- Yok eğer gerçekleştirilen baskından Fransız yetkililer ve Fransa istihbaratının haberi varsa o zaman da bu kurum ve şahıslar olayın ortağıdır ki bu durum da her hâlükârda skandal başka bir durumu ifade etmektedir.

KİMSE İSTİHBARAT ZAAFI ÜZERİNDE DURMUYOR

Dünden bu yana medyada Fransa'da yaşanan dergi baskını konuşuluyor. Ancak kimse Fransız istihbaratının olayla ilgili zaafını gündeme getirmiyor.

Kaldı ki böyle bir olay başka bir ülkede yaşansaydı konuşulacak konuların başında o ülkenin istihbarat zafiyeti gelirdi.

FRANSA ARTIK GÜVENLİ BİR ÜLKE DEĞİL

Batılı ülkeler kaos, kan, gözyaşı, savaş ve terör olaylarının sadece Ortadoğu'da olduğunu kendilerinin ise bu tür durumlardan uzak bir cennette yaşadıklarını düşünür. Ancak Fransa'da yaşanan dergi baskını bunun hiç de böyle olmadığını göstermesi açısından manidar bulunuyor.

Öte yandan olaylar zinciri dergi baskınından ibaret de değil. Charlie Hebdo'da düzenlenen baskının ardından bugün de Paris'te bir polis ekibine ateş açıldı, iki polis yaralandı.

Ayrıca yine 3 ay önce de Suudi Prens tatil için büyük bir heyetle Paris'e gitmiş, Prensin 20 arabalık konvoyu bir yerde silahlı kişilerce durdurulmuş ve milyon dolarlarca para arabalardan alınmıştı. Kaçırılan paralar bugüne kadar hala bulunamadı.

MÜSLÜMANLARA RAHAT YÜZÜ GÖSTERMEYENLER RAHAT YÜZÜ GÖRMÜYOR

Yaşanan olaylar Fransa'nın artık güvenli bir ülke olmadığını gösteriyor. Bu durum Müslümanlara rahat yüzü göstermeyen İslam coğrafyasından sömürü, katliam ve gözyaşını eksik etmeyen emperyalist batılılar da artık rahat yüzü görmeyeceğe benziyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir