• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Şehadet Bir Çağrıdır...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞEHADET, taa Hz. Adem'den günümüze uzanan bir inkılap mesajıdır.
Kabil'in Habili vahşice şehit etmesiyle başlayıp,kurban eti dağıtan gençlerimizin şehit olmasıyla devam eden ve kıyamete kadar sürecek bir mesaj ve bir çağrıdır.
Aynı zamanda bir Sünnetullah tır.Bu sünnetullah gereği cenneti hak eden ve cennete talip olanların geçeceği bir köprüdür.
6-7 ekim olaylarında cennete talip olan yiğit kardeşlerimiz hunharca şehit edildiler.

Bu yiğit kahramanlara vahşice saldıran dağdan inme şehir eşkiyaları; Dernekleri, evleri ve özellikle Hüda par teşkilat binalarını yağmaladılar. Bazıları da bu yapılanlara göz yumarak, üç maymunu oynadılar. Bu olaylara seyirci kalmak yapılan bu vahşete ortak olmak demektir. Bu vahşet günümüze kadar görülmemiş bir vahşettir. En çok sözü edilen İsrailoğulları (Yahudiler) bile bu katliamın yanında acemi kalırlar. Ölüsüne dahi işkence yapan bu faşistlerin yamyamlara taş çıkartacak bir nitelikte oldukları görülüyor. İnsanlıktan yoksun olan bu çetelerin, yapmış oldukları ilk katliam değildir.26 haziran 1992 de Susa'da cami yarenlerini kurşuna dizdiler. Şimdi de camide ders veren, yardıma muhtaç kimselere kurban eti dağıtan gençleri şehit ettiler. Yani Susa'nın acısı üzerimizden gitmemişken ikinci bir susa yaşattılar. Her biri narin bir goncagül olan kardeşlerimizi binada kıstırıp sayısı yüzü aşkın pkk-Hdp çeteleri tarafından önce satır ve değişik silahlarla saldırılıp, üçüncü kattan aşağı atılan ve daha sonra üzerinden traktörle geçilen, benzin dökülerek yakılan gençlere ne demeli?
Tek suçları muhtaçlara kurban eti götürmek olan bu kardeşlerimizin bu kadar vahşi saldırılara maruz kalması sizce doğru olur mu?

Daha 17 yaşında olan Yasin'in bu işkenceler altında şehit düşmesi, Şehid Metin Yüksel'in; "Şehadet Bir Çağrıdır Tüm Nesillere Çağlara" sözünün ne kadar hak olduğunu gözler önüne sermiştir. Bu saldılarda Şehid olan Riyad Şahin, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dadak, Cumali Güneş, Cengiz ve Fethi ağabeylerimizin şehaadetlerini tebrik eder,bizlere de şefaatçi olmalarını yüce Allah'tan niyaz ederiz. Ve bu saldırı emirlerini verenlerin, mikrofonlarda halkı sokağa davet edenlerin ve şiirde geçtiği gibi itlerini sokağa salanların şunu bilmeleri gerekir: "Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim-42)

 

Muhammed Hüseyin İlanlı / Adıyaman (Kahta) - Yaş: 16

Bu haberler de ilginizi çekebilir