• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
Bingöl`deki STK`lardan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`deki Sivil Toplum Kuruluşları “Mevlit Kandili”  münasebetiyle İlke Haber Ajansı (İLKHA) aracılığıyla birer mesaj yayımladılar.

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi,  Mevlit Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajda;  “Peygamber Efendimiz (SAV) kızgın çölün bereketsiz topraklarında, bedevi insanlardan oluşan bir toplumdan, İslam medeniyetinin nüvesini teşkil eden medeni bir toplum inşa etmiştir.  O aşağıların aşağısına yuvarlanmış insanlığı ulvi değerlere kavuşturmuştur.  Kin, nefret ve intikam toplumu; sevgi, muhabbet, şefkat ve rahmet toplumuna dönüştürmüştür. Bu yüzdendir ki, Allah Resulü (SAV) bütün Müslümanların her zaman ve her asırda örnek alacağı yegâne rehberdir. Yeter ki,  O`nun rehberlik ve örnekliğine her daim başvurabilelim. Yeter ki, onun insanlık âlemine takdim ettiği değerlere hakkıyla riayet edelim.” denildi.

“Haram ve günah dolu günlerle meşgul olmak büyük bir gaflettir”

“Peygamberi anlamak, tanımak ve ona tabii olma bilincini elde etmek lazımdır.” diyen Bingöl Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma, “Üstad Bediüzzaman diyor ki, ‘Helal dairesi keyfe kâfidir` eğer insanlar illâ ki bir şekilde keyiflenmek istiyorsa, Allah'a ulaşma yolları bunu ziyadesiyle karşılıyor. İslam'ın bize hediye olarak sunduğu nice mübarek gün ve geceler vardır. Bunları ibadet, şükür ve tefekkürle geçirmek varken İslam'ın olmayan, gayri müslimlerin bize empoze ettiği haram ve günah dolu günlerle meşgul olmak büyük bir gaflettir. Bu çerçeveden hareketle bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandilini; Peygamberi anlamak, tanımak ve ona tabii olma bilincini elde etmek için değerlendirmemiz lazımdır. Bu vesileyle mübarek ve eşref vakitlerin ailemize, çevremize, insanımıza, ümmete hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

“Hz. Muhammed Mustafa`nın (SAV) sevgisi yaşamımızın ayrılmaz parçası olmalıdır.”diyen Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili,  “Peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklanmalıyız. Hayatımızı Peygamber Efendimizin hayatına endekslediğimizde, huzur ve mutluluğu yakalayacağımızdan kimsenin endişesi olmamalıdır.” dedi.

“Her şeyin muhasebesini yapan biz, hayat muhasebemizin çıkmazındayız…”

Gili,  konuşmasının devamında “Biz bu hayatın neresindeyiz? Onun muhasebesini yapmamız lazım… Her şeyin muhasebesini yapan biz, hayat muhasebemizin çıkmazındayız… Kendimize gelme vaktimiz gelmedi mi? Çıkmaz sokaklardan çıkma vaktimiz çoktan geçti… Kaldı ki, öyle bir vakitte yok zaten… Peygamber efendimiz(SAV) çocukluğunda bile örnek bir insandı. O`na insanlar Muhammed`ül Emin (En güvenilir insan) diyorlardı… Kardeşin kardeşi dolandırdığı çağımızda biz bu hayatın neresindeyiz? Bu Kutlu Doğum Haftasında Peygamber Efendimizi tanımaya ve onun sevgisiyle yanmaya ve kendimizi bulmaya çalışalım.” şeklinde konuştu.

“Peygamberin yolu; hak, hakikat, adalet, sadakat ve ahlak yoludur”

Hz. Muhammed`in (SAV)  Kura`n-ı Kerim`de biz müminler için en güzel örnek olarak takdim edildiğini belirten Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik,  “Rabbimiz,  kendi sevgisine mazhar olmanın, Habibini sevmeye ve onun yolundan gitmeye bağlı olduğunu bildirir. Zira Peygamber sevgisi bir beşere duyulabilecek en ulvi sevgidir.  Peygamberin yolu; hak, hakikat, adalet, sadakat ve ahlak yoludur. Onun yolu, merhamet, şefkat, hoşgörü, birlik, beraberlik yoludur. Bu yol her iki âlemde huzur ve mutluluğa götüren kutlu bir yoldur.” ifadelerini kullandı.

“Efendimizin örnekliği ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması için yegâne melcedir”

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava ise şunları söyledi: “Mevlit Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah`tan diliyor ve tüm İslâm âleminin Mevlit Kandilini terik ediyoruz. Mevlid-i Nebi`nin, özellikle Suriye`de, Filistin'de, Mısır'da, Irak`ta, Myanmar`da, Arakan`da, Doğu Türkistan ve dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Efendimizin (SAV) örnekliği ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne melcedir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili`nin yeryüzünde sürmekte olan zulüm ve zorbalıklarda meydana gelen mağduriyetlerin son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ederiz.”

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, 2015 yılına Mevlit Kandili ile girmenin huzurunu yaşadıklarını belirterek, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (SAV) doğumunu kutladığımız bu mübarek gün, Peygamberimizin örnek yaşantısını hatırladığımız gündür. Bu özel günün tüm İslam âleminin birlik içinde hareket etmesine vesile olmasını diler, Mevlit Kandilini`nin barış ve huzur getirmesini temenni ederim.” açıklamasında bulundu.

“Onu yâd etmek, yolunda gitmek bizler için tek yoldur”

Bingöl Tanıtım Derneği Başkanı Galib Akengin verdiği mesajda;  “Bizler, önderimiz Hz. Muhammed ‘in (SAV) ahlakını örnek almalıyız. Peygamberlik gelmeden öncede Emin ismiyle, emanete sahip çıkmasıyla tanınırdı. İki cihan güneşinin sıfatları sıdk ve doğruluk idi. Bizlere tebliğ ettiği Kur`an-ı Kerim`e sımsıkı sarılmak zorundayız. O yetimlere, yaşlılara, yoksullara şefkat gösterir, çocukları severdi. Kısacası O, tüm insanlığın ve Müslümanların örnek alacağı yüce Resul idi. Onu yâd etmek, yolunda gitmek bizler için tek yoldur.” ifadelerinde bulundu.

“Bu doğum adaletin, hürriyetin, eşitliğin, şefkat ve merhametin, zalimlere karşı dik duruşun doğumudur”

Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Aşkın yaptığı açıklamada, “O`nun dünyaya teşrifi, dünyanın ve insanlığın bahtiyar olduğu gündür. Bugün ve bu kutlu doğum sıradan bir gün ve doğum değildir. Bu doğum adaletin, hürriyetin, eşitliğin, şefkat ve merhametin, zalimlere karşı dik duruşun doğumudur. Bu doğum kutlu bir doğumdur. Efendimizin bu kutlu doğumunu kutlamanın veya bu doğuma sevinmenin en güzel şekli de O`nun emanetlerine, yani Kur`an ve Sünnete sımsıkı sarılmakla olur. Toplum olarak Efendimizi hayatımızın her alanında kendimize model olarak seçmeliyiz.” beyanlarında bulundu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir