• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Hanefi Avcı: Hizbullah ‘Paralel Yapı`dan çok çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Doğruhaber / Haber Merkezi 

Özel bir TV kanalında Ruşen Çakır`ın sorularını yanıtlayan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Hizbullah davaları ile ilgili de şok açıklamalarda bulundu. Hizbullah mensubu insanların paralel yapıdan çok çektiğini ifade eden Avcı, paralel yapının kumpas kurduğu bazı Hizbullah mensuplarının da yeni bir kavga çıkmaması için konuşmadığını ifade etti.

Hizbullah tutuklamaları ile ilgili haber paylaşımı için kendisini birinin arayıp haber vermesi olayını aktaran Ruşen Çakır ise, Paralel Yapı tarafından kendisinin Hizbullah ile ilintilendirilerek dava açılmak üzere olunduğunu ifade etti.

Ruşen Çakır ve Hanefi Avcı`nın konu ile ilgili konuşma bölümleri şöyle;

Hanefi Avcı: Birçok dava ile ilgili herkesi korkuttular. “Seni buraya bulaştırabilirim.” diyerek korkuttular. Bir anda kendinizi hiç bağlantınız olmayan bir dava ile bağlantılı bulabilirsiniz.

Ruşen Çakır: Burada Kişisel bir şey söylemek istiyorum. En son benim adımı Hizbullah soruşturmasında geçirdiler. Herhâlde biraz daha şey olsaydı Hizbullah`tan yargılanıyor olabilirdim. Çünkü o sırada Hizbullah davasından birinin, çalıştığım TV kanalını arayarak tutuklamaları haber vermişti. Onunla ilgili bu haber görüşmesinin dosyada olduğunu gördük. Herhalde biraz daha şey olsaydı bana da bir dava arıyorlardı biliyorsunuz. Ama orada herhalde verilmiş sadakamız vardı.

Hanefi Avcı: Emniyette belli insanları belli şeyler yakıştırırlar. Bana mesela derler milliyetçi muhafazakârdır falandır. Emin Bey`e de herkes Sosyal Demokrat der. Şimdi Emin Bey`i İBDA-C`den dinliyorlar. Böyle bir şey olur mu?

Ruşen Çakır: İşte onun için siz Devrimci Karargâh; o, İBDA-C ve bana da Hizbullah yakışırdı.

Ruşen Çakır: Hizbullahçılar da çok şikâyet ediyor. Paralel Yapı`dan çok diyorlar doğru mudur?    

Hanefi Avcı: Hizbullah da ‘Paralel Yapı`dan çok çekti ve hatta ne kadar çok çektiklerini de halen bilmiyorlar. Bilenler de yeni bir kavga çıkmasın diye konuşmak istemiyor. Doğrudur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir