• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Denetimli serbestlik protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015 yılı için  imzalanan protokolde, ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülere, mahkemeler tarafından kısa süreli hapis cezaları yerine verilen seçenek yaptırımlar arasında yer alan, kamu kurum ve kuruluşlarında kamuya yararlı işte ücretsiz olarak çalışma tedbiri ile, yükümlülerin cezalarının infaz edilebilmesi öngörülüyor.

Protokolün imza töreninde basın mensuplarına bilgi veren Şırnak Valisi Hasan Vali İpek, son zamanlarda kamuda yapılan bazı işlerin daha rahat yürütülebilmesi için, düzenlenen kanunlar çerçevesinde Denetimlik Serbestliğin çıktığını belirterek, “Hükümlülerin kamu kurumlarının temizliği, ağaçlandırılma faaliyetleri gibi alanlarda kullanılmasıyla, bir taraftan bir müeyyide uygulanırken, diğer taraftan da kamu yararı gözetilmiş olacaktır" dedi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş da yaptığı konuşmada, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü`nün görevinin Yeni Ceza yasaların hukuk sisteminde yer alan kamuya yararlı işte çalışma cezasının infazının sağlanması olduğunu belirterek, “Haklarında kamuya yararlı işte çalışma cezası hükmedilen hükümlülerimizin  cezaları, hükümlülerimizin kamu kurumlarında çalıştırılması suretiyle  infaz edilmektedir. Bu durum  hükümlülerimizi toplumdan soyutlaştırmadan, toplum içinde kalarak cezalarını infaz etmek suretiyle hükümlülerimizin topluma daha etkin bir şekilde kazandırıılmasını sağlamaktadır. İmzalanacak protokol ile ilimizde kamuya yararlı işte çalışma cezasının daha etkin ve azami fayda ile infazına yönelik büyük bir katkı sağlanacaktır. " ifadelerini kullandı.

İmza töreninde, Vali Yardımcısı Mustafa Akgül ile Şırnak Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Serkan Günal da hazır bulundu.

Açıklamaların ardından İşbirliği Protokolü, Valilik toplantı salonunda Vali Hasan İpek ile  Şırnak  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş tarafından imzalandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir