• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Tavukta antibiyotiğe dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,  Türkiye`de son 20 yıl içinde artan tavuk üretiminin ekonomik ve kalkınma açısından sevindirici olduğunu ancak tavukların üretimlerinde kullanılan antibiyotiklerin toplumun genel sağlığını da kötü etkilediğini ileri sürdü.

Üreticilerin tavukta antibiyotiği dikkatli kullanmak zorunda olduklarını ifade eden Göktaş, “Yanlış kullanım, bilinçsiz kullanım yaşamımızı olumsuz yönde etkiliyor. Makine pilici olarak adlandırılan bu tavuklar arttıkça, piyasada bu işten daha fazla kazanma hırsı arttıkça, bu alanda kullanılan antibiyotikler yaşamsal olarak sağlık alanımızda olumsuzlukların artmasına neden oluyor.” dedi.

Göktaş, “Ülkemizde yılda neredeyse bir milyon ton makine pilici tüketilir hale geldi. Ancak devlet bunun üretiminin kontrolünü sıkı yapmak zorunda. Başka ülkelerdeki sağlıklı şartlar bizde de oluşturulmalıdır. Önüne gelen makine pilici üretmemelidir. 42 günde 3 buçuk kilo fabrika yemi tüketerek 2 kilonun üzerinde et ağırlığına ulaşması iyi güzel. Ancak burada tavuğun yemine katılan antibiyotik unutulmamalıdır. Bu antibiyotik yanlış kullanılırsa insan hayatını yaşamsal olarak direkt etkiler. Tarım Bakanlığı kalıntı izleme programı çerçevesinde bu işi daha sıkı takip etmelidir. Ayrıca halkımızı makine pilici ve antibiyotik uygulaması konusunda bilinçlendirecek seminer, panel, konferans ve broşürler ile halkımız aydınlatılmalıdır” şeklinde ifade etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir