• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Verimlilik Proje duyurusu yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü açıklama yaparak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğünün 2015 Verimlilik Projesi ödülleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Yapılan açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye’de rekabet gücünün artırılmasına yönelik verimlilik ile ilgili çalışmaları kapsamında, her ölçekteki işletmelerin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projeleri teşvik amacıyla her yıl “Verimlilik Proje Ödülleri” verildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “İşletmelerimizde verimli çalışmanın önem ve gereğine dikkat çekmenin yanı sıra, verimlilik bilincinin ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak bu ödüller ile işletmelerimiz arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı, verimlilik arttırıcı projeleri kamuoyuna duyurmayı ve uygulanmış projelerin sağladığı faydaları daha iyi tanıtmayı hedeflemekteyiz. Ülkemizin verimlilik artışı potansiyelinin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak için bu alanda çalışmaları olan tüm işletmelerimizi Verimlilik Proje Ödüllerine başvurmaya ve verimlilik artırıcı projelerini bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz.”denildi.

Ödüle başvurabilecek projeler ise şöyle sırlandı:

- İşletmenin sunduğu ürün veya hizmetlerin kalitesini iyileştirmeye yönelik projeler 
- İş süreçlerinin performanslarını arttırmaya yönelik projeler 
- Hammadde, malzeme, enerji, sermaye ve insan kaynaklarının verimliliğini arttırmaya yönelik projeler 
- İşletmenin karlılığını arttırmaya veya maliyetlerini azaltmaya yönelik projeler 
- Çalışma yaşamının kalitesini iyileştirmeye yönelik projeler


Kimler başvurabilir?

-Mikro İşletmeler

-Küçük İşletmeler

-Orta Büyüklükteki İşletmeler

-Büyük İşletmeler

-Kamu Kurumları

Ödül başvuru koşulları

-Başvurular proje yürütücüsü işletmeler tarafından yapılır.

-Projenin tamamlandığı tarih ile son başvuru tarihi arasındaki süre bir yılı geçemez.

-Daha önce herhangi bir kuruluştan ödül alan projeler için başvuru yapılamaz.

-Bir işletme bir yıl içinde en fazla üç proje ile başvurabilir.

-Başvurular, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan İşletme Başvuru Formu doldurularak elektronik ortamda gönderilmesi suretiyle yapılır.

-Başvuru sırasında herhangi bir ücret alınmaz.

Bağımsız değerlendirici başvuruları 

Gönüllü Bağımsız Değerlendirici olarak süreçte yer almak için; kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları, özel sektör çalışanları, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcileri başvuruda bulunabilirler.

Ödül süreci ve takvimi

Başvurusu kabul edilen projeler "Verimlilik Proje Ödülleri Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik" uyarınca ön değerlendirme, yerinde inceleme ve nihai değerlendirme olmak üzere üç aşamada değerlendirilecektir. Değerlendirme süreci sonunda ödül almaya hak kazanan projeler Verimlilik Haftası içerisinde düzenlenecek bir törende açıklanacaktır.

Son başvuru tarihi 9 Ocak 2015 olarak bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir