• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeni yıla girdiğimiz geceyi tefekkürle geçirelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Medreseleri Adap Bilim İnanç Derneği (ABİ-DER) Gaziantep Şube Başkanı Selçuk Taş, yaklaşan yılbaşı nedeniyle uyarılarda bulunarak, bu günde düzenlenen eğlencelerde, ahlaksızlığın ve her türlü haramın işlendiğine dikkat çekti.

“Bu günün ne dinimizle nede örfümüzle hiç alakası yoktur”

İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Selçuk Taş, bu gecede gençlerin dikkatini çekecek haramların olduğunu ifade ederek “Yılbaşı kutlamaları denilince eski yılın sona erdiği ve yeni yıla geçildiği günde eğlencelerin yaşandığı, ahlaksızlığın diz boyu olduğu, her türlü haramın işlendiği ve Allah`ın hudutlarının çiğnendiği günler akla gelir. Evet, yılbaşı denilen günde bundan başka bir şey gözümüze çarpmıyor. Maalesef bizim dinimizle alakası olmayan, daha doğrusu neyin kutlandığının dahi bilinmediği bu gün, toplumumuza kabul ettirildi. Oysa bu günün ne dinimizle ne de örfümüzle hiçbir alakası yoktur. Özellikle gençlerin dikkatini çekecek eğlenceler düzenleyerek, yeni yıl adı altında hediyeleşmeler,  yapılan israf ve yaşanan çılgınlıklar vahameti ortaya koyuyor.” diyerek yılbaşında yaşananların gayri İslami olduğunu vurguladı.

“Bu geceyi, yani yeni yıla girdiğimiz geceyi tefekkürle geçirelim”

Bu gece her türlü çirkefliğin yaşanmasına devlet tarafından izin verildiğine dikkat çeken Taş, “Bu kutlamalarda içkiler içilir. Sabahlara kadar eğlenceler düzenlenir. Adı ‘Milli` olan kumar oynatılır. İnsanlar sabaha kadar TV`lerin başından kalkmazlar. Allah aşkına bunun Müslümanlıkla ne alakası var. Maalesef bu tür günler devlet tarafından bile desteklenir. Bu gece her türlü çirkefliğin yaşanmasına izin verilir. Daha sonra örneğin alkol alanlar, alkollü trafiğe çıkar ve sonunda da ceza yazılır. Yani önce teşvik edilir. Sonra da ceza yazılır. Hatta o gün bizim ülkemizde ne yazık ki resmi tatil olarak kabul edilir. Kesinlikle bu günlerde bu tür hata ve günahlara düşmeyelim. Bu geceyi yani yıla girdiğimiz geceyi tefekkürle geçirelim. Bir yıl boyunca rabbime karşı kulluğumu hakkıyla yerine getirebildim mi? Gibi sorular sorarak kendimizi ölmeden önce hesaba çekelim.” uyarı ve tavsiyelerinde bulundu.

“Özellikle şans oyunları olan oyunlardan uzak duralım”

Bu günün diğer normal günlerden bir farkının olmadığının altını çizen Taş, “Burada biz Müslümanlara büyük görevler düşmektedir. Bu günün diğer normal günlerden bir farkının olmadığını dinimizde yeri olmadığını ne Peygamberimizin ne de İslam âlimlerinin bu tür geceleri kutlamadığını anlatmalıyız. Allah muhafaza bu geceyi kutlamak bizim itikadımıza zarar vereceğini hatırlatalım. Toplumumuzda kültürel tahribata, kimlik bunalımına yol açan bu günü, yeni yetişen gençlerimizi kendi öz değerlerinden ve geleneklerinden kopardığını hatırlatalım. Özellikle şans oyunları denen oyunlardan uzak duralım. Her ne kadar, her sokak başında harama teşvik edilerek ‘ya çıkarsa` aldatmacalarına uymayalım. Bu tür yanlışlara düşenlerin akıbetini göz önüne alarak, devlet eliyle teşvik edilen bu haramlardan sakınalım.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir