• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...

Çamlıyayla Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi ve Mersin Arı Yetiştiricileri Birliğinin destekleriyle hazırlanan “Çam Basra Böceği Tanıtma ve Yaygınlaştırma” programında, arıcıların karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı.

Programda konuşan Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı,  insanlık tarihinin var olduğundan bu yana bal ve bal ürünlerinin önemli bir besin maddesi haline geldiğini söyledi.

Sarı, “Arıcılık deyince bizim aklımıza hep bal geliyor. Arıcılık sektöründe sadece bal değil, polen, arı sütü, arı yağı gibi çok fazla sayıda sektörde ilgi gören alan var. Bu ürünlerde pek de istediğimiz noktada değiliz. Çünkü bugüne kadar somut olarak kurumların iş birliği yaptığı, yasal ve sağlam bir mevzuata dayanmış bir arı sektörümüz yok. Bireysel çalışmalarla ayakta kalmaya çalışan küçük arıcılarımızla bu işi yürütmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Muğla Üniversitesi Arıcılık Meslek Yüksekokulu Arıcılık Bölümü Öğretim Üyesi Veli Türkmen`in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Mersin Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mustafa Çalıkoğlu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları arıcılık üzerine birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların akabinde Muğla Üniversitesi Arıcılık Meslek Yüksekokulu Arıcılık Bölümü Öğretim Üyesi Veli Türkmen, çam Basra böceği ve çam balı konusunda eğitici bilgiler verdi. Konferansın son kısmında yapılan soru cevap bölümünde arı yetiştiricileri yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm yolları bulunması konusunda taleplerde bulundular. (İLKHA)