• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
Sağlık-Sen'den "22 Aralık Paramedikler Günü" kutlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 22 Aralık Paramedikler Günü’nü kutlayan yazılı açıklama yaptı.

Acil tıp teknikeri olarak bilinen paramediklerin sağlık sisteminin en önemli çalışanlarından olduğunu belirten Ensarioğlu, paramediklerin, çok zor şartlar altında çalıştığını belirtti.

Ensarioğlu, “Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan, genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden profesyonel sağlık teknikerleri paramedikler, insan hayatı için önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Hastane öncesi acil bakım, hastalanma, kaza geçirme gibi bir olayla başlayan, hastaneye nakil esnasında devam eden ve tıbbi olanaklara sahip bir yere nakil edilinceye kadar büyük bir özveri ile çalışan paramediklerimiz, hastanın sorununu tanıma, durumunu değerlendirme ve gerek duyduğunda acil bakımı verme gibi hayati işlemleri gerçekleştirmektedir.” Dedi.

Paramediklerin daha iyi şartlar altında görevlerini sürdürebilmeleri için, sahada çalışan sağlık personelinin gözlemleri ve kendilerine gelen şikâyetler doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirten Ensarioğlu, Sağlık-Sen Diyarbakır adına tüm paramediklerin 22 Aralık Paramedikler Günü’nü kutladı. (İLKHA)                                                       

Bu haberler de ilginizi çekebilir