• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
İslam Ülkeleri Bu Alanda Ortak Çatı Oluşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada ve Avrupa'da birçok örneği bulunan uluslararası sendikal birliklerinin bir benzeri, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası'nın (Bem-Bir-Sen) öncülüğünde İslam ülkeleri arasında oluşturuluyor. Vahdet`ten Muhammet Erdoğan`ın haberine göre, Müslüman ülkelerdeki sendikaları bir çatı altında toplayacak oluşumun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu birlik, Şubat ayı sonunda kamuoyuna açıklanacak.

İSLAM ÜLKELERİNDEN TALEP GELDİ

Türk ve İslam ülkelerine birçok anlamda öncülük eden Türkiye, Müslüman coğrafyasındaki sendikaları da bir çatı altında birleştiriyor. Sendikal çalışmalar kapsamında ülkemize gelen İslam ülkeleri sendikaları yöneticilerinin bu konudaki yoğun talebi üzerine Bem-Bir-Sen harekete geçti. Bu bağlamda birçok İslam ülkesi ziyaret edilirken, onlarca sendikaya da konuya ilişkin yazılar yazıldı. Sendikaların olumlu geri dönüşlerinin ardından İslam coğrafyasındaki sendikaları bir çatı altında toplayacak oluşumun hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

ÖNCE D8 SONRA TÜM ÜLKELER

Söz konusu oluşum, öncelikli olarak D-8 ülkelerindeki sendikaların katılımıyla

gerçekleşecek. İlerleyen zamanlarda ise bu yapı D-8 ile sınırlı kalmayıp, tüm İslam ülkelerindeki sendikaları kapsayacak. Birçok alanda işbirliği hedeflenen birliğin, Şubat ayının sonunda katılımcı sendikaların iştirakiyle Ankara'da düzenlenecek olan bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir