• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
6-8 Ekim sorumlusu Demirtaş kaos peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İç güvenlik paketini eleştirerek, halkı sokağa çağıran HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş`a tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, “İnsanları sokağa davet eden HDP`liler, Avrupa`da özel okullarda okuttukları, hatta piyano dersine yolladıkları çocuklarını yanlarına alarak sokağa çıksınlar. Gariban çocukları kullanmasınlar” dedi.

İç güvenlik paketinin HDP/KCK`yı rahatsız ettiğini belirten İçten, “Çünkü KCK, bölgede özellikle 15-16 yaşındaki çocukları kullanarak sokak eylemleri yaptırıyor, Bu eylemler terör eylemlerine dönüşüyor, çocuklar da bir şekilde mağdur olmuş oluyor. Bu paket, bunu önleyecek” dedi.

İçten, güvenlik paketine göre molotofun silah sayılacağını kaydederek, şöyle konuştu:

“Bu yasayı, 16-17 yaşındaki çocuklarımızın terör örgütü tarafından kullanılmasını engelleyen yasa olarak görüyorum. Çünkü, o çocuklarımız karşılarında hukuk iradesi ve sağlam bir güvenlik birimi görürse, ikinci sefer bu olaylara karışmayacaktır, devletin böyle bir olaydaki dirayetini gördüklerinde kendilerini de sorgulayacaklardır. Ama şimdi molotof atan bir çocuk gözaltına dahi alınmadan karakolun kapısından serbest bırakılıyor, o çocuk tekrar aynı olaya giderek molotof atmaya devam ediyor. Eğer HDP bunu savunacaksa, şu soruyu sormak lazım? ‘Sen 16 yaşındaki çocuğun terör eylemlerinin arkasına sığınarak yüzlerce, binlerce insanın yaşamını tehdit etmesini doğru buluyor musun?”

KÜRT HALKI HESABINI SORAR

Cuma İçten, “HDP, 6-7 Ekim olaylarından ders çıkarmamışsa, 51 insanın ölümünden hâlâ mutluysa eğer, sokaklara çocukları tekrar çıkartır. Ama HDP, 51 insanın hayatını kaybetmesinden rahatsızlık duymuş ve üzgünse eğer, bir daha sokak terörüne yol açmamalıdır. HDP, tekrar sokaklara terörü davet ederse, bence bırakın Ankara`da siyaset yapanları, Kürt halkının kendisi de HDP`ye hesap soracaktır” diye konuştu.

İçten, “HDP`nin milleti tekrar terör eylemlerine davet edeceğini sanmıyorum. Eğer davet edecekse, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere kendilerinin Avrupa`da, özel okullarda okuttukları, hatta piyano dersine yolladıkları çocuklarını yanlarına alsınlar, sokaklara o şekilde çıksınlar. Garibanın çocukları üzerinden bu tür terör eylemlerini yapmasınlar” dedi. (A.A)

Bu haberler de ilginizi çekebilir