• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`da kongreler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Başakşehir HÜDA PAR olağan ilçe kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile girilen seçimde eski İlçe Başkanı Orhan Kaya, güven tazeleyerek tekrardan oy birliği ile başkan seçildi.

Yapılan seçimde Başakşehir ilçe idare kurulu asil üye adayları; Orhan Kaya, Yılmaz Çiçek, Ramazan Ensar, Abdulbasit Çelik, Ahmet Aktaş, Saim Yüksek ve Enes Durmaz oldu.

Bingöl`ün Karlova ilçesinde gerçekleştirilen kongrede ise mevcut başkan Yavuz Bingöl tekrardan başkanlığa seçildi.

Karlıova HÜDAPAR İlçe Binasında düzenlenen kongrede yoğun katılım gerçekleşti. Gerçekleşen kongrede, Karlıova`da yaklaşık iki ay önce PKK tarafından katledilen HÜDAPAR üyeleri; Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın`ın fotoğrafları asıldı, HÜDA PAR bayrağının yanına yerleştiren fotoğraf ve dövizlerde, “Bu dava Allah`tan başka kimseye boyun eğmez, bu davada en iyilerimizi feda etmek lazım” ifadeleri yer aldı.. Kongreye HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Solhan ve Genç ilçe başkanları katıldı.

Kongrede öncesi kısa bir konuşma yapan Tasalı  “Öncelikle şehit düşen parti üyelerimizin 60.ncı günü doldu, huzurlarınızda şehadetlerini tebrik ediyorum. Bugün Karlıova birinci olağan kongresi için burada toplanmaktayız. Aynı zamanda Partimiz iki yaşını geride bıraktı ve arkada 8 şehit bıraktı. 6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır`da 6, Karlıova`da 2 olmak üzere 8 şehit verdik. Onlara imreniyoruz, çok kısa zamanda Allah`ın rızasına layık oldular.” Dedi.

Tasalı şöyle devam etti: “Demokraside silah olur mu, demokrasilerde öldürme olur mu,  demokraside baskı olur mu, ama maalesef oldu. Daha yeni iki yaşını bitirmiş ve ilk seçime girmiş ve cuzi bir oy almış, halkımızın teveccühünü kazanmış bir partiyiz. Tabiri caizse yeni doğan bir çocuğun boğmaya çalışıyorlar, dünyaya gelmesin diyorlar. HÜDA PAR Türkiye`de yaklaşık 98 parti içinde İslam`a ve Allah`a sırtını dayamış tek partidir, bizim amacımız bir yerlere gelip yolsuzluk yapmak değil, amacımız bunları yapanları engellemektir. Eğer Kürdistan olacaksa İslami Kürdistan olsun, eğer Türkiye olacaksa İslami bir Türkiye olsun”

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesi 1. Olağan kongresinde konuşan HÜDAPAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ise, 6-7 Ekim olaylarının partilerine yönelik büyük teveccüh oluşturduğunu belirterek “Bizler elli yıl çalışsaydık, tüm servetimizi ortaya dökseydik, kadınımızla, erkeğimizle kapı kapı dolaşsaydık yine bu davayı bu kadar anlatamazdık.” İfadelerine yer verdi.

Siyasete girmelerinin sebeplerini anlatan Yalçın, partilerinin sözde değil özde bir dava partisi olduğunu ifade etti.

Yalçın daha sonra,” HÜDA PAR bir dava partisidir. Bunu sözde değil özde söylüyoruz. Ve bunu parti üyelerimiz kanları ve canları ile ispat etmişlerdir. Dava partisi olmak kolay değildir. Dava partisi olmak bedel ödemeyi gerektirir. Bizler yıllardır bedel ödüyoruz ve bedel ödemekten de korkmuyoruz. Ve bizler ödediği bu bedel ile bu dava yükselecektir.” diye konuştu.

Konuşmasında 6-7 Ekim olaylarını değerlendiren Yalçın, kurban eti dağıtan üyelerine yönelik yapılan katliamın HÜDA PAR`a yönelik teveccühün artmasına vesile olduğunu söyledi.

6-7 Ekim katledilen üyelerinin akan kanlarının bereketinden dolayı partilerine büyük bir teveccühün olduğunu söyleyen Yalçın, yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Bizler elli yıl çalışmış olsaydık, tüm servetimizi ortaya dökseydik, kadınımızla, erkeğimizle kapı kapı dolaşsaydık yine bu davayı bu kadar anlatamazdık. Bu olaylardan sonra HÜDA PAR Türkiye gündemine düştü ve birçok insan bizleri aradı.

Özellikle Harran`daki Arap kardeşlerimiz bizi arayarak diyorlar ki` biz şu an ailemizle beraber televizyonun karşısında Yasin Börü`nün annesini dinlerken hüngür hüngür ağladık. Vallahi biz sizin partinizi böyle bilmiyorduk. BDP gibi Kürtçü bir parti olarak biliyorduk. Ve bizler bundan sonra HÜDA PAR`lıyız.` diyorlar. İnanın bunun sayısız örnek vardır. Yine Bozova İlçe Başkanımız hastaneye gidiyor. Onu orada tanıyan birisi ‘sen HÜDAPAR ilçe başkanı değil misin` diyerek yerinden kalkıp gelip ilçe başkanımıza sarılıyor. Ve ‘ben sizi çok seviyorum. Sizin duruşunuzu çok beğeniyorum. Allah yardımcınız olsun.” diyor. İşte bunun için bizler bu dava için çok çalışmalıyız.”

Yapılan ilçe kongrelerinde;

Eyyübiye İlçe Başkanı: Mehmet Şılaş Alkanat

Eyyübiye ilçe idare Kurulu Asil Üyeleri: Mehmet Maytalman, İsmail Çiçek, Mehmet Bilen, Halil Çiçek, Ahmet Çetin, Adil Kılıç

Eyyübiye ilçe İdare Kurulu Yedek Üyeleri: İsmail Atmaca, Seydi Gülgeç, İbrahim Altundağ, Bekir Bulut

Haliliye İlçe Başkanı: Basri Demir

Haliliye İlçe İdare Kurulu Asil Üyeleri: Aziz Doğan, Ali Debeş, Ömer Altun, Halil Şakak, Abdullah Marık, Mehmet Salih Marışmak

Haliliye İlçe İdare Kurulu Yedek Üyeleri: Nihat Esmer, Abdurrahman Omur, Mustafa Henteş, Neşet Arpacık, seçildi. 

Viranşehir  HÜDA PAR İlçe Teşkilatı ise kongreye tek liste girdi. Seçimlerde tek aday olarak Giren Yakup esmer İlçe Başkanı Olurken Abdullah çelik, M. Ali Basık, Ali Sar, Mehmet Acet ve Ahmet Özgeyikçi ilçe idare kurulu asil üyeliğine seçildiler.

Kongrede bir konuşma yapan Parti Genel Şura Üyesi Nuri Güneş kısa bir konuşma yaparak, “ HÜDA PAR`ı sıradan bir parti olarak algılamayın. HÜDA PAR misyonu ve varlığı ile bizlere hayır işleme kapısı işlevini görüyor. Çünkü HÜDA PAR referansını İslam`dan alan bir partidir.  Partimiz İslam`ın yasakladıkları ile işi olmaz. Bu parti iyiliği tavsiye etmek ve kötülük ile mücadele etmek için bu yola koyulmuştur.” Dedi.

Hür Dava Partisi Adıyaman Samsat ilçesi de 1`inci Olağan kongresini gerçekleştirdi. Üye ve gönüllülerin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede tek liste halinde gidilen seçimde, ilçe başkanı Dündar Avcı güven tazeledi.

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik kongrede kısa bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, Adıyaman ili olarak ilçe kongrelerini tamamladıklarını ve kongrelerin tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu``

Van`ın Edremit, Tuşba ve ipekyolu ilçelerinde yapılan seçimlerde ise, Edremit İlçe Başkanı Fetullah Botan, Tuşba İlçe Başkanı Memet öztunç, İpekyolu İlçe Başkanlığına ise Taner Takar seçildi.

İlçe kongreleri hakkında açıklamada bulunan HÜDA PAR Van İl Genel Kurul İdare Üyesi Mehdi oğuz; HÜDA PAR`ın sıradan bir parti olmadığını belirterek, “Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar bir çok parti kurulmuştur, fakat parti programına İslami ve insani değerler üzerine bina eden tek parti, HÜR Dava Patisidir.” Dedi

Çözüm Sürecine de değinen Oğuz, “Çözüm süreci konusunda da bizim iki yıl önce söylediğimiz hususlar şu an net bir şekilde ortaya çıkıyor ve herkes dönüp bize ‘Siz haklıydınız diyor” ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR`ın programını İslam`dan aldığını hatırlatan Oğuz daha sonra “Temiz ve pak bir kaynaktan alınan temiz ve pak olur. Dolayısıyla bu program halkımızın ve tüm insanlığın kurtuluş reçetesidir. Bu nedenle parti programımıza aldığımız birçok ilkenin bizim dışımızdaki partilerin ve siyasilerin de dile getirdiklerini ve bizim söylemlerimizi örnek alındığını görüyoruz ve doğrusu bu bizi memnun ediyor.  Aslında bunda şaşılacak bir durum yok siz ihlâsla hak yolda adım atarsanız neticenin insanlar ve toplum üzerinde etki oluşturması kaçınılmazdır.” İfadelerine yer verdi.

Oğuz daha sonra HÜDA PAR`ın ortaya koyduğu çözüm önerilerinin bakış açılarının Türkiye siyasetine yön verdiğini belirtti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir