• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
"Beldemize hizmetlerde bulunmaya devam edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Solhan İlçesine bağlı Arakonak Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner, 9 aylık görev süresini gazetecilere değerlendirerek, “İmkânlarımız nispetinde, belde halkına hizmetlerde bulunmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Belde genelinde 12 bin metrekare kilitli taş yaptıkların belirten Döner, “Belde merkezinde daha önce, parke taş yapılmayan yerlerin parke taş döşemesini yaptık. Yapılan parke döşemesi, kilometre olarak yaklaşık 12 bin metrekaredir. Hala yapılmayan yerlerimiz var,  havaların düzelmesiyle oraları da yapacağız, İnşallah. “ Beldemizde iki ayrı köprü yaparak faaliyete geçirdik. Beldemizde bulunan bazı dar yolların genişletmesini yaptık. Ayrıca, yolların sağında ve solunda olacak şekilde yaklaşık 800 metre Betondan duvarlar yaptık. Eksiklerimizi peyder pey gidermeye çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Belde de mevcut su kaynağına ek olarak, linç deresinden 1,5 kilometre mesafeden boru döşeyerek, yeni içme suyu getirdiklerini belirten Döner, “Solhan İlçe Gıda, Tarım ve hayvancılık müdürlüğünün desteğiyle,  beldemizin etrafında hayvanların sulanması için 6-7 ayrı yere, sıvat yani yalaklar yerleştirmek suretiyle böyle katkıda bulunduk. Buralara da birer çeşme de yaptık.   Beldemizin geçim kaynağı hayvancılık üzerinedir. Beldemizde yaklaşık olarak, 40 bin küçükbaş, bin 500 adet büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Bölgemizde hayvancılığın gelişmesi için teşvik ve desteklenmelerin daha iyi bir seviyede olması için yetkililerden yardım bekliyoruz.” şeklinde ifadelere yer verdi. Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir