• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa'da mahallelinin yol sorunu isyan ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Teferrüç Mahalle sakinleri teleferik nedeniyle mahalleye çıkan yolun otoparka dönüşmesine isyan ettiler.

60 yıldan bu yana mahalle sakinlerinin kullandığı güzergâhın kapatılmasına tepki gösteren mahalleliler yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Söz konusu yol güzergâhının kapatılarak değiştirilmesi ve daha uzak mesafeli bir başka yolun alternatif olarak sunulmasını eleştiren mahalleliler 6 aydan uzun bir süredir mahallenin büyük sıkıntılar çektiğini ifade ettiler.

Bir hastayı almaya gelen ambulansın bile zor geldiğini dile getiren mahalle sakinleri, yolun yerine yapılan otoparkın rant için yapıldığını ileri sürerek, “Halk için çalışsınlar, özel bir şirket bu otoparkı işletecek diye bu yapılmaz ki. Bursa Büyükşehir Belediye başkanından ricamız bize yolumuzu versin. Pazardan geliyoruz ama pazar arabasını kullanacak yolumuz yok. Düşünün şu yoğunlukta bir yangın çıkmış olsa itfaiye bu yoldan nasıl çıkar? Diye sordular.

Yaptıkları eylemle birlikte bir de basın açıklaması düzenleyen mahalleliler adına basın açıklamasını Serkan Sert okudu.

Sert, uzayan ve daralan yoldan iki aracın yan yana geçmesinin bile imkânsız hale geldiğini ifade ettiği açıklamada, “Hiçbir hukuki ve haklı gerekçesi olmayan bu uygulama halkın zaruri ihtiyaçlarını karşıladığı Pazar yerine yoğunlukla esnafın olduğu yere ulaşmayı zorlaştırmakta ve daha önemlisi sağlık ocağına ulaşımı neredeyse imkânsız hale getirmektedir.”dedi.

Halkın haklı bir gerekçe ve zorunluluk olmadığı halde kapatılan ve değiştirilen bu güzergâhın meydana getirdiği zorluklar ve sıkıntılar nedeniyle adeta isyan etme noktasına geldiğini vurgulayan Sert, bu sıkıntının biran önce giderilmesi, halkın talep ve isteklerinin yerine getirilmesi için Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesini göreve çağırdı.

Mahalle muhtarı Ahmet Almamış ise İLKHA’ya yaptığı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile 5 defa görüşmesine rağmen kendilerinin sorununa sıcak bakmadığını ifade etti.

Teleferik Dolmuş Durağı Başkanı Kemal Furat, ise dolmuşçular olarak en büyük sıkıntıyı kendilerinin çektiğini belirterek, özellikle cumartesi ve pazar günleri trafiğin adeta kaosa dönüştüğünü ve söz konusu yola biran önce bir alternatifin üretilmesi gerektiği talebinde bulundu.

Yapılan açıklamalardan sonra mahalle sakinleri olaysız bir şekilde dağıldı. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir