• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2491.763
  • ...
SON DAKİKA
Çınar`da iki aile arasındaki husumet büyümeden sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar`a bağlı Ağaçsever (Botıka ) köyünde bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı iki aile arasındaki husumet kanaat önderlerinin araya girmesi ile sona erdi.

Botıka köyünde yaklaşık 3 yıl önce başlayan ‘Gülmüş, Deniz, Gündoğdu` ve ‘Çetiner, Çelik, Nergüz` aileleri arasında süren husumet bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdülbaki Ermiş ve Büşar Aran`ın araya girmesi ile sona erdi.

Botaka köyünde bulunan okulun bahçesinde yapılan törende, husumetli aileler Kur`an-ı Kerim`in altından geçtikten sonra tokalaşarak husumeti sona erdirdiklerine dair söz verdiler.

Verilen barış yemeğine Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, Çınar İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, kanaat önderleri, köylüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Çınar Kaymakamı Şanlı, insanlar arasındaki husumetlerin toplum üzerindeki olumsuz etkisinden bahsederek, husumetlerin sona erdirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kaymakam Şanlı törene katılanlara tavsiyelerde bulunarak çocuklarını okutmalarını istedi.

Çınar Müftüsü Şimşek ise, Ortadoğu`nun zor günlerden geçtiğini belirterek, İslam coğrafyalarında yaşanan savaşlardan, husumetlerden dolayı kan gölüne döndüğü söyledi. Müslümanların aralarındaki husumetlere son verilmesi gerektiğini dile getiren Şimşek, barış, huzur ve sükûnetin sağlanmasına aracı olmanın dindeki sevabından bahsetti, toplumda var olan husumetlerin bitirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Yapılan tören, verilen barış yemeğinin ardından sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir