• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Allah`ın yasakladığı bir şeyden kimse hayır görmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle yılbaşında devletin eliyle gerçekleştirilen şans oyunlarına tepki gösteren Van halkı Milli Piyango ve benzeri oyunlardan kazanların hiç kimsenin hayır görmediğine dikkat çektiler.

Devlet eliyle Milli Piyango biletinin halka sunulmasının uygun olmadığını ifade eden İdris Karagülle, “Âlim ve bilge adamlardan duyduğumuz kadarıyla mili piyangonun haram olduğunu ve hiçbir şekilde milli piyangoyu kazanlardan hiç kimsenin hayır görmediğini gördük” dedi.

Karagülle,  Allah`ın haram ettiği şeyin insanların zararına olduğunu hatırlatarak, “Eğer bir işte zarar varsa insanlara zarar getiriyorsa Allah onu yasaklamıştır” ifadesine yer verdi.

 “Allah`ın yasakladığı bir şeyden kimse hayır görmemiş ve görmeyecektir”

Allah`ın yasakladığı bir şeyden kimsenin hayır görmediğini ve görmeyecektir diyen Karagülle, haram paradan hayır olmadığını ve o para ile hayır işlenemeyeceğini söyledi.

Ali Çitçi adındaki Vanlı ise, ‘`Milli Piyango bileti benim görüşüme göre uygun değil haramdır bazıları ‘cami yapacağım` veya başka bir hayır işinde kullanacağım diyor bence böyle bir hayır yoktur” şeklinde ifadelere yer verdi.

Bir diğer Vanlı Yakup şahıs ise, “Piyango bileti haramdır. Hiçbir şekilde hayır işinde kullanılamaz ancak haram yiyen biri kullanabilir cami de yapılsa sevapta işlense haramın yeri her zaman ayrıdır sevabın yeri ayrıdır.” dedi.

Ömer Özcan isimli bir diğer vatandaş ise şunları söyledi: ‘Ha necis yemişsin ha Milli Piyango parası yemişsin hiçbir fark yok. Hayır da yok sevapta yok sevabı olmaz.” Şeklinde konuştu.

Kazım Keklik isimli vatandaş ise Milli Piyangonun Hıristiyan dünyasının bir örf ve geleneği olduğunu belirterek, kesinlikle helal olmadığı ifadelerine yer verdi.

Kazım Keklik, son olarak, “Ben âlim değilim ama âlimlerden öğrendiğim kadarıyla bundan elde edilen menfaat caiz değildir. Bu parayla hayır yapılmaz kimse fayda görmez” ifadelerine yer verdi. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir