• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Gaziantep'te elektrik kesintilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep il merkezi ile ilçelerinde sık sık elektriklerin kesildiğini belirten vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. İncilikaya Mahalle Muhtarı Mustafa Akgün, şuan çalışma olduğundan dolayı elektrik kesintilerinin yaşandığını fakat mahallelerinde çalışma olsa da olmasa da sık sık elektriklerin kesildiğini ileri sürdü.

Çok sık kesinti yaşandığını ifade eden Akgün, “Son günlerde elektrikler sabah saatlerinde kesiliyor, akşam saatlerinde geliyor. Şuan alt yapı çalışmasından dolayı elektrik kesintilerinin olduğunu söylüyorlar. Fakat elektrik kesintileri bizim mahallemizde sürekli yaşanıyor. Hala mahallemizin birçok sokağında aydınlatıcı ışıklar yok. Yollarımız da çok kötü. Mahallemiz şehrin biraz dış kısmında kaldığı için yetkililer pek fazla bizimle ilgilenmiyor. Bakım ve onarımın kış ayına denk getirilmesi mahalle sakinlerini mağdur ediyor.”diyerek tepki gösterdi.

“TEDAŞ’ı arıyoruz, çoğu zaman muhatap bulamıyoruz”

Esnaf olduklarından dolayı mağdur olduklarını dile getiren market işletmecisi Ali Taş ise, “Mahallemizde iki gündür elektrikler yok. Sabahları dükkânımızı geç açıyor, akşamları erken kapatıyoruz. Müşteri geliyor meyve sebze alacak terazimizi kullanamıyoruz. Müşterilerimiz tekrar gidiyor, ihtiyaçlarını alamıyorlar. Akşamları çocuklarımız karanlıktan dolayı korkuyorlar. İki gündür elektrikler olmadığından dolayı çok mağdur olduk. Bir an önce yetkililerin sorunlarımızı çözmesini istiyoruz. TEDAŞ’ı arıyoruz, bize şuan mahallede alt yapı çalışması olduğunu söylüyorlar. Madem alt yapı çalışması yapılacaktı, neden bunu kış ayına denk getiriyorlar? Hadi gündüz çalışma var, akşamları ne çalışması var. Akşamları da elektriğimiz kesiliyor. TEDAŞ’ı arıyoruz, çoğu zaman muhatap bulamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kaç gündür ne elektrik var, ne su”

Mahalle sakini Hacı Özlü de, “Günlerdir elektik yok, geceleri mum ışığında oturuyoruz. Bizim günahımız ne, her gece böyle perişanız. Biz başka memleketin mi insanlarıyız? Bizim mahallemiz Antep’e bağlı değil mi? Biz elektrik parası, su parası vermiyor muyuz? Çocuklarımız okula gidemiyor, okul karanlık diyorlar. Çocuklarımız hasta oldu. Kaç gündür ne elektrik var, ne su. Camiye namaza gidiyorum, abdest alacak suyumuz bile yok. Bir an önce bu sorun giderilsin perişan durumdayız. Ne zamana kadar mum ışığında oturacağız!”diye sitem etti.

“Elektriklerin sık sık kesilmesinden dolayı ev eşyalarımız arızalandı”

Mahallelerinde alt yapı çalışmasının yeterli yapılmadığını ifade eden mahalle sakini Mustafa Akçin, “Son günlerde elektrikler sık sık kesiliyor. Bundan dolayı ev eşyalarımız arızalandı. TEDAŞ’ı arıyoruz, çalışmanın olduğunu söylüyorlar. Yetkilileri arıyoruz, elektriğin birkaç saat içinde geleceğini söylüyorlar, yeterince bilgi alamıyoruz, bundan şikayetçiyiz. Bir an önce sorunumuz giderilsin.”diye konuştu.

Mahallelerinde birçok sorunun olduğunu vurgulayan Ömer Özlü, “Elektriğimiz sürekli kesiliyor. Biz mağdur oluyoruz. Artık istiyoruzki bu tür sorunlar yaşanmasın. Mahallemize yeterince bakım yapılmıyor. Sorunumuz sadece elektrik değil her yönden sıkıntımız var. Yol bakımından tutun birçok sorunumuz var. Elektrik dün sabah  gitti gece 21.00’da geldi. Bugün yine aynı saate gitti, şuan elektriğimiz yok. Bize seçim döneminde alt yapı çalışması yapacaklarını söylediler. Şuana kadar bir alt yapı çalışması görmedik. Geceleyin burada aydınlatma direkleri aktif değil. Gece bu sokaklar tenha oluyor. Çocuklarımızla sokağa çıkamıyoruz.”dedi

Konu ile ilgili halkın şikâyetlerini sorduğumuz TEDAŞ yetkilileri ise, İncilikaya Mahallesi’nde 3 gün sürecek olan alt yapı çalışmasından dolayı saat 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında enerji verilemediğini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir