• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
`Sokak eylemleri çözüm sürecini sekteye uğratmaya yöneliktir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi açılışlara katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır` a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son günlerde yaşanan sokak eylemlerini değerlendirdi. Yaptığı konuşmada, son günlerdeki sokak eylemlerinin çözüm sürecini sekteye uğratmaya yönelik olduğu belirtti.

Son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Eker, olaylarla çözüm sürecinin sekteye uğratılmak istendiğini söyledi.

Aynı şekilde olayların Diyarbakır'a da zarar verdiğini söyleyen Bakan Eker, “Bu eylemlerin amacı süreci zehirlemeye yöneliktir. İnsanların huzuruna, yaşantısına gölge düşürecek, zarar verecek, her türlü gösteriyi kınıyoruz ve Diyarbakırlılar olarak buna karşı durmalıyız. Çünkü bu olaylar Diyarbakır'a kalıcı olarak zarar veren gelişmelerdir.” Dedi.

Siyasi görüşler farklı olsa dahi bu provakatif eylemelere karşı çıkılması gerektiğine vurgu yapan Bakan Eker, “Bu tepkileri demokratik yolla kimseye zarar vermeden dile getirmeliyiz. Kimseye zarar vermeden yakıp yıkmadan söylemek zorundayız. Bu olayları yapan karanlık bir zihniyettir. Herkesi meşruiyet dışına çıkmama ya davet ediyoruz.” Çağrısında bulundu.

Bakan Eker toplantıdan sonra partisinin Silvan İlçe Kongresi'ne katılmak üzere ilçeye hareket etti.

 (Emrah Deniz / Ali Fidancı – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir