• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Karlıova'da hava kirliliği halkı rahatsız ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova ilçesinde kalitesiz yakıt kullanımı ve dengesiz yakılan kaloriferlerden dolayı oluşan hava kirliliği, ilçe halkının sağlığını tehdit ediyor.

Kalitesiz yakıt, hava kirliliğine neden olduğu gibi insan sağlığını da ciddi derecede etkiliyor. Bazı ev ve işyerlerinin bacalarında çıkan kalorifer dumanı ilçe merkezini dumanla kaplarken vatandaşlar duruma tepkili.

Her gün öğle saatlerinde yakılan kalorifer çarşı merkezinde gezen vatandaşlara rahatsızlık verirken ilçe esnafları da yoğun dumandan dolayı işyerlerinin kapısını kapatmak zorunda kalıyor. Akşam saatlerinde ise herkesin soba ve kalorifer yakmasından sonra ilçe tamamen kara dumanla kaplanıyor.

Merkezde esnaflık yapan Kutbettin Sönmez, “Kalorifer kazanları yakıldığında işyerimizin kapısını açamıyoruz, bu duman bizi ciddi derecede rahatsız ediyor, bazen nefes alamaz duruma geliyoruz. Zaten Slikozis hastasıyız nefes alma sorunumuz var, bir de bu kazan yakıldığında perişan oluyoruz buna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.

Esnaf  S.O ise tepkisini şöyle dile getirdi:  “Kazanları yakan çoğu kalorifercinin belgesi yok ve bu işte çalışanlar eğitimsiz kişilerdir. Yetkililer de bunları denetlemeyince herkes kafasına göre kazanları yakıyor. Hava kirliliği ilçeyi ciddi derecede rahatsız ediyor, nefes alamaz duruma geldik. Zaten Karlıova’da hastaların çoğu Slikozis ve astım hastalarıdır, bunlar çok mağdur oluyor” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir