• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
Adana'da sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ali Tanju Altunsu,, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Eski Baraj semtinde Yaşar Kemal Parkuru’nda gerçekleştirilen “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü”nde yaptığı konuşmada, hareketli yaşamın önemine değindi.

Hareketli yaşama dikkat çekmek için çeşitli etkinliklerle halkı bilinçlendirdiklerini ifade eden Dr. Altunsu, şöyle devam etti:

“Vatandaşların dengeli beslenmesi ve spor alışkanlığı kazanması için Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa olarak, periyodik aralıklarla yürüyüş ve farklı etkinlikler düzenlemekteyiz. Doğru beslenme ve spor sayesinde ülkemizde sağlık harcamaları azalacak. Son yıllarda hareketsizliğe ve yanlış beslenmeye bağlı olarak hastalıklar arttı. Bunun önüne geçmek için başta eğitim kurumları olmak üzere, kamu ve özel sektörde obeziteye dikkat çekmek için broşürler ve farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz.”

Altunsu, öğrencilerin doğru beslenmesi ve spor alışkanlığı edinmesinde ailelere de büyük görev düştüğünü, veliler çocuklarına model olmalarını istedi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Murat Adıgüzel, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Tanju Altunsu, Halk Sağlığı Şube Müdürü Ufuk Demirdüzen, İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi öğrencileri, sporcu, antrenör ve spor federasyonları  il temsilcileri katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir