• DOLAR 32.569
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2438.302
  • ...
Organik ürünler daha fazla tercih ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balkan Rumeli Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), Bursa Akademik Odalar Birliği’nde düzenlediği panelde Organik Gıda konusunu; mevzuat, yöntem ve piyasa koşulları açısından ele aldı.

Moderatörlüğünü Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur’un üstlendiği panele Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Organik Tarım Müdürü Berrin Şahin, Baktat Gıda Sanayi Tic.Ltd.Şti. Organik Proje ve Denetim Müdürü Sabriye Şen, Ecocert Bölüm Sorumlusu Sabri Mengen, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Ece Tamer ve Avukat Salih Duman panelist olarak katıldı.

“Bütün etkinliklerimiz çevre ve insan temelli”

Açılış konuşmasını yapan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “Avrupa Birliği uyum sürecinde en çok uyum gösterdiğimiz konulardan biri organik gıda konusunda düzenlenen mevzuat. Biz de bu mevzuat çerçevesinde bütün paydaşları bir araya toplayıp bilinçlendirme ve farkındalık yaratma konusunda ses getirmek istedik. Bütün etkinliklerimiz çevre ve insan temelli. Bugün düzenlediğimiz bu etkinliğin temelinde de bu var.” dedi. 

Organik tarım; doğayı sömürmeyen sürdürülebilir tarım yöntemidir”

Günümüzde organik tarımla yetiştirilmiş ve tüketime arz edilmiş ürünlerin tercih edilir olduğunu belirten Onur, sözlerine şöyle devam etti: “Tarımsal üretimi arttırmak için çeşitli yöntemlere başvurulurken, doğal olmayan uygulamaların kullanımı söz konusu olmuştur. Bu kez gıda maddelerinin tadının ve lezzetinin değişmesinden tutun da insan sağlığına uygun olmayan üretim yöntemlerine kadar çeşitli olumsuzluklar ortaya çıkmıştır. Ekolojik tarım da dediğimiz organik tarım; belirli kural ve gereklilikler çerçevesinde yapılan ve doğayı sömürmeyen sürdürülebilir tarım yöntemidir. Günümüzde organik tarımla yetiştirilmiş ve tüketime arz edilmiş ürünler aranır ve tercih edilir olmaktadır.”

Panelde konuşan BALKANSİAD Gıda Uzmanlık Komitesi Başkanı İskender İskenderoğlu ise “Satın aldığımız, masum görünen gıdaların içinde insan sağlığını olumsuz etkileyen birçok maddenin olabileceğini unutmayalım ve bu ürünlerden uzak duralım.” diyerek tüketicilere uyarıda bulundu.

Ayrıca panelde konuşan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş da; “Organik ürün üretimi son yıllarda ülkemizde artışa geçen bir sektör oldu. Ama organik adı altında satılan her ürünün güvenilir olduğunu söyleyemeyiz. Organik sayılması için kullanılan gübre yapılan bakım ve yöntemlerin doğal olması gerekir. Buna dikkat etmeliyiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir