• DOLAR 32.489
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2437.4
  • ...
Bursa'nın nüfus yoğunluğu Türkiye ortalamasının üzerinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında hazırlanan Şehir Sağlık Profiline göre; Bursa’da nüfus yoğunluğu Türkiye ortalamasının 2,6 kat daha üzerinde çıktı. Ulaşımdan çevreye, sosyal hizmetlerden eğitime kadar birçok konuda Bursa’yla ilgili verileri ve ilçeler arası farklılıkları ortaya koyan Sağlık Profili, Bursalılara daha sağlıklı bir yaşam sunmak adına yapılacak çalışmalar için önemli bir altyapı oluşturuyor.

Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında kentin sağlık alanında fotoğrafının çekildiği, insan sağlığını etkileyen bütün alanların niteliksel ve niceliksel olarak analiz edildiği Şehir Sağlık Profilini hazırlandı.

Başta İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu olmak üzere, yerel paydaşların desteğiyle hazırlanan Şehir Sağlık Profili, ulaşımdan çevreye, sosyal hizmetlerden eğitime kadar birçok konuda Bursa’yla ilgili verileri ve ilçeler arası farklılıkları ortaya koydu.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Koza Salonu’nda kamu kurumlarının, ilçe belediyelerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Bursa Sağlık Platformu Toplantısı’nda Sağlık Profilinin hazırlık süreci ele alındı.

Bursa Sağlıklı Şehirler Projesi Koordinatörü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan, 2000 yılından buyana Sağlıklı Şehirler Projesi süreci ve Şehir Sağlık Profilinin hazırlanmasında izlenen metodoloji hakkında bilgi verdi.

Fidan, Bursa’ya ait birçok göstergenin ilçe bazlı haritalarla ifade edildiği Şehir Sağlık Profilinin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından hazırlanan il bazlı “Türkiye Sağlık Profili”nin ardından aynı bakış açısıyla kent ölçeğinde hazırlanan ilk profil olduğunu, yerel paydaşlar için profilde yer alan ilçe bazlı verilerin yol gösterici olacağını ifade etti.

Şehir Sağlık Profilinin hazırlanması sürecinde destek veren İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Handan Türkoğlu ise Şehir Sağlık Profili kapsamında Bursa’nın nüfus, konut, sosyal hizmetler, güvenlik, çevre, ekonomi ve ulaşım konularında yapılan tespitler hakkında bilgi vererek saptanan veriler ışığında Bursa ölçeğinde geliştirilen stratejileri katılımcılarla paylaştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir