• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Uyuşturucunun çözümü için sadece baskın yapmak yetmez”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Bölge Başkanı Muhammed Özer, son zamanlarda artan uyuşturucu baskınlarını İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirdi.

Sadece baskın yapmak ile uyuşturucu sorununun çözülemeyeceğine dikkat çeken Molla Özer, bu ticareti yapanlara karşı etkileyici bir güç oluşturulması gerektiğini belirtti.

“Yapılan baskınlar yetersiz kalıyor”

Toplumda İslami yaşamdan uzaklaşıldığı için bu tür haramlara bulaşıldığını söyleyen Molla Özer, “Uyuşturucuya karşı polis baskınlarının olması gereklidir. Ama bu işin ticaretini yapanlara karşı mutlaka müeyyide-i güç oluşturulması lazım. Yapılan baskınlar yetersiz kalıyor. Devlete yönelik işlenen suçlarda failler hemen yakalanıyor ancak topluma yönelik olan bu suça göz mü yumuluyor anlamış değilim. Bu tür maddelere başlamanın çeşitli nedenleri vardır. En önemlisi İslam dininin hayatımızdan çıkmış olmasıdır.” dedi.

“Çözüm İslam`ın okula, sokağa girmesi ve hayat tarzı olarak belirlenmesiyle olur”

Yapılan baskınların amacına ulaşması, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için İslam`a göre hayat yaşamanın gerekliliğine vurgu yapan Molla Özer, “İnsan, bütün haramlardan nasıl uzaklaşır? Esrar, eroin gibi haramlardan uzaklaşmanın yegâne nedeni Allah`a yakınlaşmaktır. Kişi Allah`a yakınlaştıkça haramdan uzaklaşıyor. Buradan baktığımızda da insanlar Allah`tan uzaklaştıkça da harama yakınlaşıyorlar. Allah korkusu, Allah`a yakınlaşma ve iyi bir kul olma amacı olsaydı, insanların başına polis dikmenin nedeni kalmazdı. Toplumun kanaat önderlerinin ve toplumda sözü geçen insanların bir araya gelip bu konuda nasıl çözümler üretebiliriz, bunu nasıl engelleyebiliriz anlayışında olmaları lazım. Çözüm İslam`dadır. İslam`ın okula, sokağa, derneğe girmesi ve bir hayat tarzı olarak belirlenmesiyle olur.” İfadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir