• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Batman'da Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  Genel Merkezi’nin “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” teması Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği umre ödüllü ile Siyer-i Nebi yarışması Batman’da da bugün yapıldı.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, “AGD olarak bu sene Türkiye geneli Siyer-i Nebi bilgi yarışmasının ikincisini yapmış bulunmaktayız. Siyer-i Nebi sınavı Türkiye’de 81 il ve 6 yüz noktada liseli kardeşlerimiz arasında yapıldı. Çocukların Peygamber efendimizin sünnetini anlayacağı bir örneği kendi hayatlarına yansıtmak adına böyle bir yarışmayı uygun gördük. Batman merkez, 5 ilçe ve 2 belde olmak üzere toplam 8 noktada sınav yapıldı. Sınavı yapmamızdaki amaç öğrencilere Peygamberimizin hayatını okutmak ve yaşantısını kendi hayatlarına yansıtmaktır.” dedi.

Sınavda derece yapan öğrencilere hediye verdiklerini belirten Özkan, “Sınav sonucunda Batman genelinde birinci olan kardeşimizi umreye gönderiyoruz, ikinci olan kardeşimize bilgisayar, üçüncü olan kardeşimize tablet ve bu şekilde ilk 50’ye kadar ödül veriyoruz. Her sene buna benzer etkinliklerimiz devam edecektir. Gayemiz, bir genci yetiştirebilmektir. Çünkü bir genci kurtarmak bütün gençleri kurtarmak gibidir. Gençlik ihya olursa toplum da ihya olur.” diye konuştu.

Sınava katılan öğrenciler de, böylesi sınavların sık sık yapılması gerektiğinin altını çizdi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir