• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Bursa'daki Erzurumlular Bakanları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Erzurumlular Derneği, geçtiğimiz günlerde Bursa’da ağırladıkları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teşekkür etmek, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı ise Bursa’ya davet etmek üzere Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ile Ankara’da buluştu.

Bedrettin Yıldırım’ın Ankara’da ev sahipliği yaptığı heyette,  Dernek Başkanı Osman Taşdemir ile Fuat Altınok, İsmet Aksu, Taner Eke, Orhan Kocaman, Öner Çiftçi, Raci Toprak ve Ebubekir Şimşek yer aldı.

İlk ziyaretini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya gerçekleştiren heyet adına Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım konuştu. Yıldırım,“Sivil toplum kuruluşları, toplumun birliği, beraberliği ve yardımlaşmasında önemli bir rol oynar, gönüllülüğü ve dayanışmayı temsil eder, aktif vatandaşlık anlayışını da geliştirir. Çıkar amaçlı kullanılmadığı, istismar edilmediği ve mikro milliyetçiliğin yapılmadığı dernekçilik anlayışı, ilimiz ve ülkemizin demokrasisi ve ekonomik gelişmişliğine katkı sağladığı gibi, devlet, toplum ve birey ilişkilerinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.” dedi.

Önümüzdeki günlerde kendisini Bursa’da misafir etmek istediklerini dile getiren heyet, Bakan Ala’yı Bursa’ya davet etti.

Ziyaretten ve aldığı davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Efkan Ala, “Osmanlı’nın Payitahtı, günümüz Türkiye’sinin 4 büyükşehrinden biri olan Bursa, ekonomik gelişmişliği yanında doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de büyük bir öneme sahip. Ülkemizin batısında yer alan bu kentimiz, doğu-batı sentezi ve Anadolu’ya has doğallığı yansıtan, her bakımdan da ülkemizin renklerini barındıran huzurlu bir şehir. Bu sebeple Bursa’yı ziyaret etmekten mutluluk duyarım.” şeklinde konuştu.

Heyetin Ankara’daki ikinci durağı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin makamı oldu. Heyeti İller Bankası sosyal tesislerinde kabul eden Bakan Güllüce, Yeni dönemde Bursa’yı Bakanlığımız, Valiliğimiz, Belediyelerimiz ve tüm kurum ve kuruluşlarımız ile el ele dönüştüreceğiz. Bursa’nın ‘yeşil’, ‘cennet’ gibi güzel sıfatları var. Şehri kirletmeyen, tabiatı yok etmeyen projeler uygulayacağız. Birçok şehrimizinörnek aldığı Bursa’yı, elbirliği ile kentsel dönüşümün lokomotifi haline getireceğiz.” dedi.

Bakan Güllüce’ye teşekkür eden heyet,  kendilerine nezaret eden Milletvekili Bedrettin Yıldırım’a da ev sahipliği nedeniyle teşekkür ederek Ankara’dan ayrıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir