• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştay'ı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’daki özel bir otelin konferans salonunda 2 gün sürecek GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı, Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştay’ı bugün başladı.

Çalıştay’a Batman Valisi Azmi Çelik, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Hasankeyf Belediye Başkanı AbdulvahapKusen, DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, bazı kurum müdürleri ile STK temsilcileri ve ilgili yetkililer katıldı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Vali Azmi Çelik, bölgenin hem tarım anlamında hem de turizm anlamında son derece önemli değerlere sahip olduğunu söyledi.

Çelik,“Bunlara ilaveten son yıllarda uygulanan yeni teşvik sistemiyle sanayi anlamında da çok önemli katılımlar gerçekleştirildi. Bütün bunların yanında bizim diğer illerle olan açığımızı kapatmak için bu türlü programlara son derece ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu kapsamda Ilısu Barajı’nın yapımı ve bir bölümü sular altında kalacak olan Hasankeyf ilçemizin çok önemli bir gelir kaynağı olan turizm alanında yeni alternatiflerin üretilmesi, farklı alanlara yönelmesi turizme ilave olarak tarımsal alanda da yeni alternatif sayılabilecek ürünlerle birlikte kendisini ön plana çıkarabilmesi bizim için çok önemlidir. GAP idaremizin ilçemiz için ayırmış olduğu bütçe çerçevesinde ilerleyen yıllarda çok önemli projeler hayata geçirilecek ve Hasankeyf ilçemiz mevcut devam eden yatırımlara ilave olarak yeni tesisler ve yeni geçim kaynakları bulma imkânına sahip olacak.” dedi.

Vali Çelik’in ardından konuşan DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, “DİKA olarak yaklaşık 2 milyon lira kaynağı biz mağara otel dediğimiz gümülü projeye aktarmayı düşünüyoruz. Bu anlamda bölgemizin Kapadokya bölgesinden sonra siyasi havada bu projemize olumlu bir katkı sağlar ise biz kırsal kalkınma noktasında bu projemizle birlikte yapacağımız bu Çalıştay ile bu bölgeye ses getirecek bir faaliyete imza atmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Çalıştay’ı yapmalarındaki amaca değinen Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca ise, şunları kaydetti: “Bu Çalıştay’ı yapmamızdaki amacımız, aslında sadece kalkınma planı oluşturmak değil. Daha sonraki yıllarda yapacağımız turizm ile alakalı projelerle bugün bu programa katılan katılımcılarla tanışma fırsatı bulmak, onların fikirlerini almak ve daha sonraki yıllarda uygulama aşamasında onlarla yapacağımız işbirliğinin bugünden temellerini atmaktır.”

Kaymakam Ayca, yaptığı konuşmanın ardından sunum eşliğinde Hasankeyf’in tanıtımı, Ilısu Barajı, taşınacak tarihi eserler ve ekolojik Üçyol köyü hakkında bilgiler aktardı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir